Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/ribafish

Marketing

Dnevnik 46 – svega pomalo

Hvala Nemetz za plan Londona. I Api mi se javio s još par korisnih informacija. Zaključio sam da je ista cijena posjetiti Maddame Tussaud ili popiti 6 piva. Damn. Kako je prokleto tanka ta granica između kulture i umjetnosti. Muzeja mi je pun kufer otkako sam prošao Louvre, Ermitage i Metropolitan, i shvatio da mi se sviđa 0,02% slika i to ili Archimboldo, ili Vermeer ili Gellais (ili tako nekako pamtim da se čita – žele) i da su mi nožne vene psovale mater nakon šestog sata hodanja. Najrađe bi onu Delovu kružnu turu Doubledeckerom, ali su i to, kao i sve što valja – ukinuli. Da, tamo gdje smo nekad lokali jeftinu pivu na kultnom mjestu s pogledom na trešnjevački plac pod imenom «Dvije lipe», sad se kurči «Admiral daje više». Ajde, bar nije DM.

Uglavnom, lagano me pere nervozica!!! Znam da su engleske pive očajne, ali pere me taj adrenalin kad vidim toliko rasa, kultura i boja kože na jednom mjestu, jer sam odmah sretan što sam se maknuo od doma. Makar na tri dana. Popizdit ću bez roka i Mihe, ali kako sam Mihi za sljedeće dijete obećao najskuplji i najkvalitetniji porod u vodi,
Free Image Hosting at www.ImageShack.us
a Rok je počeo otkrivati što je najbitnije u životu,
Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Free Image Hosting at www.ImageShack.us
ima da se vesele poklonima kad se vrnem i odmaraju ko begovi!

Apropos trash liste, ja i dalje stojim pri tome da se popljuje sve što ne valja, pa makar našli i Beethovenovu XVIII nezačinjenu, mamurnu koja fakat ne valja i da to podijelite sa svijetom, nego da branite Vjekoslava Jutta i njegov drugi zlatni singl. Javite kako se slažete s tim i još tjedan dana punite slova E i F.

Miha mi je ukazala na novu reklamu za VIP. Čista kopija onog spota Jetta – get Born. Da su bar i muziku uzeli. Problem je u tome što reklama traje čitavu minutu ili duže. Reklame se naplaćuju po sekundi. Znate li vi ljudi da ta minuta košta nekoliko desetaka tisuća kuna. U lošem terminu. A ako je stave u pauzi između Farukovih brilijantnih mudrolija, onda i nekoliko stotina tisuća. A vi skupljate konzerve i flaše na balkonu, dok vam oni za svaki sms dignu pol kune, mislite da ćete to nadoknadit ambalažom. Jebeno, ha? Tko ima testisa priznat da nije počeo stavljat praznu ambalažu na balkon? Da vas čujem?

TV kritičar je na svom blogu (e sad bi ja to trebao nekako stavit da se podeblja, pa kad vi to stisnete, mam odete tamo, ali ja do te faze shvaćanja tehnologije još nisam stigao pa odite sami tam pješke) oprao studio 10. Na sreću, došao sam na sam kraj, ali dovoljno dugo da vidim Ćurliju kako sa svojih 112 kila na metar i žganac ima neko preusko odjelce u kojem su mu testisi bili u dokoljenkama. I opet, nije meni to što je čovjek pretio i za kabinu na narodnom radiju, ali kad nema duha kao ni duh uvelog maslačka. On ima fore zapisane na papiru, ljudi! To košta milijune, a on čita s papira. Ako mogu Dubrovački Trubaduri naučit kajkavsku pjesmu, Zašto on nemre pročitat scenario. Kog taj nasmije, treba ga se klonit. Grozna mi je bila ona kaj piše pjesme Oliveru, koje su redom jezive, ali je apsolutno najgoru u životu odrevao s tom Levom Baklavom, or whatever, koje ima od Glorije do Storija i nazad. Kako su ti naši mediji dosadni kad nađu friško meso... Fodora podržavam jer je profa geografije, dakle alkos, pa vjerojatno ne misli ništa loše. A nekad mu se i omakne neka fora. Svejedno, Oliver je kraj njih djelovao kao voditelj, a njih dvojiva kao poluretardirani skauti iz Alan Forda. Dobro da Danijela nije htjela vodit to sranje (Nina je imala 30.000 kuna po emisiji, ovoj bi to teklo u plaći, cca 10.000 kn), jer bi kraj Duleta Duduleta izgledala kao stalak za mikrofon. A Husarica jes da se ne zna nasmijat (kuiš ono, zakaj bi se ja ono, mislim smijala, kuiš, ne) ima... uf... Sorry Miha... Ipak, ono kad je uletio Bulić i pjevao dvoglasno «Zelenu granu» s Oliverom je najveći pothvat HRT-a od reklame za bronhi. Zato studiju deset dajem prolaznu ocjenu -2. od 1 do 10, naravno.

Izbor večeri je bio sjajan. Na prvom programu Penis Klatim u svijetloplavoj majici sa srebrnim natpisom (valjda kelly Familly ili Bross, nije se vidlo od sakoa) koju mu je kupila mama. Ili ju je uzeo mami. Svaka čast na nekim emisijama, ali stil... Na drugom tuberkulozna sakata Dani(ma nisam )jela drhtavim glasom pokušava bit duhovita pred reprezentacijom gluhih rukometaša (ajmo jedan aplauz da prekinemo tišinu, šta je, šta ste se razmahali!?), na trećem vrhunska glumica Džej Lo igra ulogu života u Anakondi. Bolje bi frigidni fikus to odglumio. Kao da je Seagallova sestra. Ali je zato kažnjena onom spodobom od muža. Neke male ali naočigled tvrde sise pogibaju u prvoj trećini filma, zmija je gumenija od Gumiflexa, a čak i Jon Voight bjesomučnim kreveljenjem ispada teži idiot. Ako je to onu divnu Angelinu ospermilo, ja sam pernica.

Šećer za kraj. Pucnjava ispred narodnjaka. Emisija koju vodi ona raščupana histerična iza deset. I ne da ljudima doć do riječi. Potpuni nedostatak kulture. Ali svaka čast za temu. Samo mi nije jasno zašto nitko nije zaključio da bi bilo idealno naoružati sve te debile i pustit ih da se pobiju. Rezultat bi bio puno djece bogataša manje, više skupih auta na hreliću i puno više mira i tišine te manje seljačina. Dajte im da pucaju. Skupljam pare.


Post je objavljen 17.01.2006. u 00:25 sati.