Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/bookaleta

Marketing

Blogeru doletio balon iz Francuske

Danas me posjetio kolega bloger Bellarte i donio zanimljiv artefakt kojeg je pronašao za jutarnje šetnje tijekom jednog od posljednjih dana rijetkih sunčanih prijepodneva. U travi, na livadi, zagledao je cedulju za koju je bio privezan okrhak raspuknutog ružičastog balona, a na cedulji piše, na francuskom, sljedeće (neću moći prenijeti slova s francuskim naglascima, no nadam se da će onima koji znaju francuski, a kojeg ni ja ni on ne znamo, ipak biti razumljivo):

L'association mouillerennaise "Aidons les"
Organise le TELETHON 2005
Sur le theme national:
"Toi et moi en guerre contre la maladie"

Tu peux ecrire ton message, dessiner ou colorier

ATTENTION:
Pour le lacher de ballons viens des 15 heures le 3 decembre 2005 sur l'esplanade de l'Hotel de ville de Mouilleron le Captif

Prix du carton: 1 euro


Kartončić s ostatkom balona Bellarte (koji o tome piše i na svome blogu, naravno) je pronašao 15. siječnja, znači da je, ako je balon pušten, kao što iz spomenutog datuma pretpostavljam, 3. prosinca, od središnje Francuske do Tinjana u Istri putovao 43 dana. Frankofonci, ako vam nije teško, pomognite da dešifriramo što piše na kartončiću! Meni se čini da se radi o sljedećem: neka organizacija, udruga, što li, u gradiću Mouilleron le Captif (hvala Googleu na linku) organizirala je akciju puštanja balona, koje su ljudi kupovali za 1 euro, i time skupljala priloge za neku akciju protiv neke bolesti. Baloni su se puštali 3. prosinca ispred gradske vijećnice u spomenutom gradiću. Na kartončiću je potpisan/a Tessier Landry, odnosno, to bi bila osoba čiji je balon uspio doletiti čak do Istre. Nigdje ne piše što se očekuje od nalaznika kartončića odnosno balončića, no Bellarte kaže da će svakako javiti na navedenu adresu kakva je sudbina njihove poruke. Dražesno!

Post je objavljen 16.01.2006. u 23:14 sati.