Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/ginnyweasley

Marketing

Stvari koje su koristili ili sami napravili James Potter, Sirius Black, Remus John Lupin i Peter Pettigrew

Jamesova i Siriusova Ogledala za Kaznu
U Harry Potteru i Redu feniksu, Sirius da Harryju ogledalo koje je služilo da Sirius i James s njim mogu komunicirat dok su u kazni.
Harry ga ne otvara do Siriusove smrti, a onda saznaje da više ne radi.
Image Hosted by ImageShack.us

Čarobni plašt nevidljivosti
Čarobni plašt nevidljivost, osobu koja ga nosi napravi nevidljivom.
Harry je naslijedio jedan od svog oca i koristi ga kroz svih šest knjiga tako da se može u miru šuljati po dvorcu.
Plašt je dovoljno velik i za to da s njim ispod stanu i Ron i Hermiona, iako to postaje sve teže s tim da oni svake godine rastu sve više i više.
Čarobni plaš nevidljivosti je vrlo rijedak i vrlo skup.


Mapa za haranje
Mapu za Haranje su napravili Remus John Lupin, Peter Pettigrew, Sirius Black I James Potter (harači) kao pomoć u stvaranju nereda i rađenja nepodopština.
Iskoristili su puno znanja koje su naučili u Hogwartsu za stvaranje mape koja im je pomagala u njihovim malenim noćnim avanturama u kojima su se pretvarali u životinje.
Mapa nosi ime njihovih stvaratelja, harača, po svojim osobnim nadimcima (koje su dobili po životinjama u koje su se pretvarali): Lunac (Lupin, Vukodlak(jer se u vukodlaka pretvarao u vrijeme punog mjeseca, a luna znači mjesec)), Crvorep (Pettigrew, štakor), Tihotap (Black, pas), i Parožak (Potter, jelen).
Image Hosted by ImageShack.us
Na prvi pogled, mapa je samo čisti komad pergamenta; ali kada onaj koji ju želi iskoristit kaže, "Svečano prisežem da nemam dobre namjere", pojave se obrisi tinte, pokazujući mapu Hogwartsa (uključujući tajne prolaze) i lokacije svugdje uokolo područja škole.
Mapa također daje podatke kakao otvoriti tajne prolaze.
Jedino mjesto u dvorcu koje mapa ne pokazuje je Soba potrebe.
Harry je to otkrio tek kada je tragao za Dracom Malfoyem, samo što ga nije mogao pronaći na mapi.
Riječima "Huncutarija izvedena!" mapa se vraća u originalno prazno stanje, da sakrije svoj sadržaj od nekog tko je nezna koristit.
Harryju su mapu dali Fred i George Weasley, koji su je nenamjerno našli u Filchovom uredu.
Prvi put se pojavljuje u Zatočeniku Azkabana.
U Zatočeniku Azkabana, profesor Snape nađe mapu u Harryjevom posjedu i pokušava je prisiliti da otkrije svoju tajnu; mapa mu odgovara vrijeđajući ga.
Profesor Lupin dolazi, govoreći kakao će to istražit, i uzme mapu sa sobom.
Poslije ju vrati Harryju.
Mapa sadrži neke dijelove osobnosti svojih stvaratelja, kao što se i Razredbeni klobuk sjeća razmišljanja i misli osnivača Hogwartsa.
Snape, unatoč tome, nastavi govoriti kako u toj mapi ima crne magije, najviše zbog toga što prepoznaje nadimke svojih starih školskih neprijatelja u naslovu.

Post je objavljen 16.01.2006. u 19:34 sati.