Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/makm

Marketing

Promjene

Došao je taj osamnaesti rođendan. Sad sam navodno odrastao, a ta sama riječ bi trebala nositi značanja kao npr, odgovoran, sistematiziran, organiziran, svijestan svojih postupaka...

Meni ta riječ samo znači "kompliciran"

Ipak, sutra moram na evidenciju za vojsku, moram u toj svojoj odrasloj dobi ozbiljnije raditi, a ne se samo baviti sviranjem (Tatica mi kaže da se od tog nemre živjet, makar neznam od kud bi on to mogao znati pošto nije nikad svirao...Kaže Tatica da umjetnost nije profitabilna, ali profit nema veze s umjetnosti, to se zna...), i tako u odrasloj dobi mogu doći samo problemi. (Jedva čekam penziju!!!)

Haha, meni je to sve smiješno kako Zapadna Civilizacija potiče promjene u jednom danu (kao npr. kampanjsko učenje), a opet stvara sliku da to nije dobro...
Situacija je takva da je političarima lakše tako računati, jer nema tu subjektivnih podataka, već samo čista objektivnost (doduše, neznam ja koliko su ti političari objektivizirani)
Tako sam ja, uglavnom, iz jednog u drugi dan prešao iz osamnaeste u devetnaestu godinu, tj. navršio punih osamnaest, pa u mojoj obitelji se nadaju da sam upravo preko ove noći postao ozbiljniji i pametniji... (Ja se isto toplo nadam :)))

Sad sve što sam do sad radio mogu i legalno =)

Tako isto i Nova Godina ne može biti realan datum i promijene se ne događaju u jednom danu, već čitave godine. Mene fascinira taj princip u kojem se sve tretira na jednoj tzv. revoluciji, tj. brzom prijelazu, jer su takve promijene navodno jako vidljeve individualcu. Čovjek teško prihvaća i shvaća nešto što se dugo razvija u malim promijenama (pa do prije nekolicine tisuća godina smatrano je da je drveće neživo... ne kreće se... nema naglih promjena).

U kući mi svi divljaju, i cijelo vrijeme me nešto zovu i gnjave. Moja "stabilna obitelj" (svi rastavljeni koliko god mogu biti) sad su mi najednom najbolji prijatelji. Joj što mrzim to obiteljsko mučenje za rođendane, mrzim to zato što je sve to jako umjetno, nerealno, kao i ovi dani koji su "promjene".

Ipak sam još uvijek maloljetnik u Americi =)
doduše, to je iznimno glup narod....

Post je objavljen 16.01.2006. u 18:35 sati.