Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/felga

Marketing

Menace

Image Hosted by ImageShack.us

Evo starjiji intervju grupe Menace, oni su mi u zadnje rime najbolja grupa,neću stavljat preporuku jer su in sve pisme dobre. Evo momci su nastavili svirat mada je ovo stari intervju. Sviraju streetpunk i nikad nisu minjali svoju muziku da bi BILA Oi ali ljudi su ih nazivali Oi! bendom i! Još mogu reć da su bili svirali 2 ipo godine, pa su posli sastavili novu grupu. Svirali su od 76 do 79 raspali su se jer nisu bili popularni. Ali ne znači da nisu bili poznati čak je i Saxby iz The Last Resort bio Menace obožavatelj. Nakon šta su se raspali neki od njih su sastavili Aces i svirali bi i svoje (Menace) pisme i rulja bi podivljala i derala bi se njihove pisme(mislin G.L.C. to je pisma od Menacea). Sad se Menace opet reformira. Šta je baza na početku su se zvali Jennifer Blue ali su skoro svaku sedmicu su minjali ime i to je bend iz kojeg je Menace nasta. Ako ih niste čuli obavezno nabavite štagod od njih, nema puno ali to nije bilo dovoljno, oni i danas sviraju!

Image Hosted by ImageShack.us

Menace -Intervju (By Jenny Moncayo)

Iz kojeg ste izvorno djela Engleske vi momci?

Pa, izvorno Charlie i Noel, stari momci, dolaze iz West Coast of Ireland(Zapadni Obala Irske) , Oddy pjevač je iz South Normington i Paul tj. Uncle Albert dolazi iz Somerseta, zemlja jabukovače. Svi izvorni članovi Menacae živjeli su u Londonu u 1976-oj, pa mi smatramo da je Menace Londonski bend.

Kako ste se vi momci skupili i odlučili sastaviti bend?

Za izvorni Menace, Noel, Steve i Charlie su išli u istu školu (St. William of York, Kings Cross buran dio grad, i ista škola kao i Johnny Rotten). Svi smo živjeli u Islingtonu i upoznali Morgana pjevača u Hope & Anchorsima.

Koliko puta ste posjetili US prije ovoga? Šta mislite o US?

Posjetili smo US samo jednom prije i to je bilo na istočnoj obali (East Coast). Posjet je sam po sebi bio sjajan jedina iznimka bila je 9.11-og kad smo na našu stravu vidjeli drugi avion kao ide u toranj. Možeš vidjeti našu sliku gdje stojimo ispred tornja dan prije. Mislimo da je US bio odličan.
Image Hosted by ImageShack.us.

Jeste li vi momci trebali imati koji "pravi posao" duž godina, ili je bend imao dovoljno da se uzdržavate?

Menace je uvijek radio od prvog dana. Mi smo momci radničke klase i pretpostavljam da ćemo uvijek morati raditi za život.

Gdje bi vi momci voljeli svirati, ili vaše omiljeno mjesto za svirati? Koja država? Koji klubovi? Itd. …

Mada je naš favorit nastup od dana kad je on vjerojatno bio CBGB je jedino u posljednje vrijeme da je Menace ikad svirao izvan Engleske, pa sviranje po drugim zemljama je prilično novo za nas. Pa ću trebati reći sviranje svugdje je bolje nego sviranje igdje.

Jeste li imali mnogo promjena postave? Tko će svirat s vama za US dane?

U idealnom svijetu ne bi imali niti jednu promjenu postave ali nažalost kao što možda znate Morgan je tragično umro u 1991. i Steve otišao u potrazi za bogatstvom. Menace II dopunjuju John i Andrew koji su bili naši prijatelji godinama. John je čak napisao neke riječi za Aces. Aktualna postava a nadamo se i posljednja su Oddie i Paul koje isto znamo poprilično dugo vremena i odlični su ljudi.

Image Hosted by ImageShack.us

Koje čudne ili interesantne priče sa putovanja koje bi voljeli podijeliti?

Uzimanjem u obzir količina pića koja je konzumirana u 70-ima trebali bi imati mnogo pića u nama da se sjetimo tako daleko unazad. Ali provjerite stranicu (www….) u dolazećim tjednima za priču o nogometnoj utakmici u Netherlandsu (Dutchha je crknuo od smijeha).

Od kako je tako puno dobre glazbe izašlo iz Engleske (London, Manchester, i Liverpool) u 70s i 80-ima, kao Oi i punk, ako puno glazba danas postaje glavna osobina u svakoj punk rock kolekciji snimaka, misliš li da scena i dalje ojačava ili je to umanjena usporedba od prije?

Mislim da se 77 nikad neće ponoviti. Bili smo mladi i rožnati i nismo se mogli zasititi punka i života. Glazba danas (punk) može još uvijek imati nešto za reći. Nema tako mnogo kao šta je bilo ali nešto od toga je dobro.

Čini se kako je puno dobrih bendova naplavilo US u 70-ima i postavilo mjerilo za dobru glazbu koju su mnogi pokušali imitirati, čini se da nema tako puno novijih bendova koji dolaze u US iz UK kao prije? Ima li još puno glazbe koju stvaraju mlađi bendovi?

Da, ima mnogo glazbe koju su stvorili mlađi bendovi ali ne nužno izgleda da punk i klinci danas kopiraju US bandove. Puno toga je dobro i mogu opaziti da mnogo toga ima svoje korijene iz 70-ih, čak ako klinci to ne znaju.


Koji su vam neki od omiljenih bendova sad?

Rancid Johnnie Cash Clash SLF

Šta mislite o PUNK sceni danas? Šta mislite koje su glavne razlike?

Punk scena danas je koncentrirana verzija onoga kakav je bio, mislim u 70-ima svi su bili punk i neki su bili punk zato jer je to bila moda. Punkeri danas su punkeri po izboru i prema tome posvećeni su sceni.

Koje bendove apsolutno mrzite?

Sve boy bendove.

Savjet za na i dolazeće bendove?

Vjerujte u sebe, nikad nemojte žaliti, jebite autoritet i suglasnost. Svirajte uživo koliko više možete jer svaki nastup vrijedi kao i 5 proba.

Jeste li uzbuđeni šta svirate na nastupu tu za Halloween, sa Throwrag?

Aha, vrlo smo uzbuđeni šta sviramo na nastupu sa Throwrag, Čuo sam neke dobre stvari o njima. Možda će nam pomoć da se popnemo na pozornicu i pridržati naš štap za hodanje.

S kojim ćete drugim bendovima svirat?

Većinom ćemo svirat sa bendom zvanim Observers ali nisam sigurna za druge nastupe.

Imate li novi album koji dolazi uskoro? (Ime, datum izdavanja, izdavačka kuća)?

Snimit ćemo novi album u Veljači 2004 u vrijeme za ‘Wasted’ nozi naziv za ‘Holidays in the sun’. Izdavačka kuća – Captain Oi! Datum izdavanja Lipanj/Srpanj. Ime Rogues Gallery

***Hvala van puno. ***

*Vi ljuljate!*

Image Hosted by ImageShack.us



Post je objavljen 16.01.2006. u 02:10 sati.