Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mojavon

Marketing

Dvije prve narudžbe

Prva narudžba s neta
Pala je i prva narudžba s neta. Lianne se odvažila i prva naručila. Uz stvarčice koje je naručila dobiti će i obećane poklone.

Moja prva narudžba Avonu
Završio je period do kojeg sam trebao Avonu predati narudžbu. Narudžba me iznenadila svojom veličinom. Sve skupa naručio sam 60 artikala. Moram priznati da sam iznenađen. Bavim se Avonom tek 5 dana, polako počinjem učiti stvari o kozmetici, a uspio sam prikupiti 10 narudžbi. Iskreno, iznenađen sam i zadovoljan. To mi daje poticaj da nastavim dalje.

S druge strane sam nezadovoljan. Zašto? Zato što je samo jedna narudžba, samo 10%, došla s neta. Dakle, 90% narudžbi sam dobio "tradicionalnim" kanalima. Nadao sam se obrnutom omjeru. Ovaj omjer želim što prije promijeniti. Kako?
Moram se koncentrirati na 2 stvari:
- pisanje bloga i skretanje pažnje čitatelja na pojedine zanimljive proizvode.
- reklamiranje bloga.

Pisanje bloga
Sada nakon prve narudžbe imam osjećaj što djevojke/dame/žene žele kupovati te što ih najviše zanima pa na osnovu toga mogu birati koje proizvode isticati.
Pripremam akciju u kojoj ću zainteresiranima poštom poslati uzorke (testere) par perfema i zamoliti ih da mi pošalju svoje dojmove kako bi ih mogao objaviti na blogu. (Ako si zainteresirana za ovu akciju javi mi se na mail.)
S prvom narudžbom Avonu stiže mi i nova količina kataloga. Od kraja sljedećeg tjedna nove kataloge ću besplatno slati zainteresiranima (zahtjev pošalji na mail).

Reklamiranje bloga
Ono što me najviše muči je kako dovući što više ljudi na blog. Još jednom tražim pomoć vas čitatelja. Pošaljite link na ovaj blog svojim prijateljima, spomenite me u svojim blogovima, spomenite ovaj blog u člancima na forumima koje posjećujete, Dodajte link na blog u svoj potpis na forumima koje posjećujete. Hvala.

Također, ako imate prijedlog za neki oblik suradnje - spreman sam razmotriti sve opcije.

Najava za sutra: Sutra predstavljam najnaručivaniji proizvod u ovoj narudžbi. Što misliš o čemu se radi?


Post je objavljen 16.01.2006. u 02:10 sati.