Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/azhdaja

Marketing

Zen i škola skijanja

-- dio drugi --

Prije nego što nastavimo s Drugom Stepenicom, uvest ćemo vas u Atmosferu kroz Astralnu Projekciju Skijališta. Uzmimo za primjer našeg Skijaša u Imaginarnoj Zemlji te uđimo časkom u njegov Um dok se gracilno spušta niz Padinu. Padinu obilježenu Crvenom Bojom, što je Tajni Znak kojeg Hrvati vjekovima poštuju, znajući da spadaju u Povlaštene kojima vjekovni Korijeni omogućuju da počnu kročiti putevima Skijanja upravo ovdje, dok ostali moraju pokazati svoju Vrijednost na Nižim Padinama. (dramatska pauza enebili ovo sjelo, mili štioče (i naravno štiočice), to i najava programa na TVu).

Dakle vratimo se našem Finom Primjerku. Upravo se spušta (gracilno, točno, vidi se oštrina uma, dragi štioče ili štiočice), praćen nježnim Povicima duhovnog vođe, Prosvijetljenog Skijaša.

Ajmo, zabij taj štap, hop!
Ma koji štap, šta ti je, ako je mogla Janica s jednim štapom i bez rukavice, mogu i ja valda, šta tu ima...

U ovom trenutku ćemo stati, okrenimo se na trenutak na Drugu Stranu dok se naš Skijaš izvuče iz Snijega Spoznaje, da naglasimo Bitnost Štapova. Naime - shvatite Štapove kao dio vašeg Duhovnog Bića kao Skijaša, slično brkovima u mačke. Štapovi su Tu da naglase Trenutak Prijelaza u drugu Ravan Padine.. laički rečeno - Zavoj.

Ajde, ajde, šta se stalno vrtiš, rekli smo - gledat prema dolje, pazi na one ispod sebe!
J...m ti snijeg, magle mi se naočale, kakvo im je to vrijeme, stalno pada snijeg.. I onda se oni bune kad dođu kod nas na more pa im pada kiša tri od pet dana, a vidi ovo.

Ne ulazeći u detalje Meteorologije spomenut ćemo samo da je Snijeg naizgled Meteorološka Pojava okarakterizirana pojavom Pahulja. Koje su svaka za sebe Posebna i Drugačija, kao što su to Listovi Kiselog Zelja koji nas vežu s Mistikom Predaka. Hm. Preci nas uče da je Snijeg Dobra Stvar za Skijanje, a Kiša Loša Stvar za Kupanje. Uglavnom.

Treća zanimljivost koju bi željeli istaknuti je - usprkos opće poznatoj Hrvatskoj Poliglotskoj Crti, zanimljivo je kako Pozitivna Narav ovog predivnog Naroda uvijek prevlada sve druge Divne Osobine, uvijek i u svakoj prilici. Suočen s Negativnim Silama (utjelovljenim na primjer u znaku zabrane prolaska), naš Skijaš djelovat će isključivo Pozitivno - prolaskom kraj Negativne Sile kao da je uopće nema, dajući joj do znanja da Dobro uvijek pobjeđuje. Osobina je to kojoj drugi mogu tek stremiti.

Drugi Dan ili Dan Ralice
Ajde ajde, ovo ste mogli i očekivati. Put do Prosvijetljenja mukotrpan je i posut Naočigled Glupim Potezima. Kao što je spomenuta Vježba. Plug ili Ralica. Njena Svrha je da u vama probudi Osjećaj. Vrlo bitan osjećaj na Putu - osjećaj Sigurnosti. Ipak, ne pretjerujte s tim osjećajem, kao što stara narodna poslovica iz Mjesta Znanog Kao Mali Sjever kaže - Stajat Na Dvije Namašćene Daščet'ne Dok Jure Nizbrdo 60 Na Sat I Osjećat Se Sigurnim Nije Najbolji Put Zdravom Životu, Ned'lje Ti. Razmislimo trenutak o tim Mudrim Riječima.

Vježba Ralice vrlo je jednostavna, pogotovo ako ste još Dijete koje Kroči Putem:

1. Izvedite Vježbu Prvog Dana uz ravnomjerno disanje
2. Prihvatite cjelinu svog Duhovnog Bića uzimanjem Štapova
3. Nježno raširite Skije tako da im se Vrhovi dodiruju a Repovi razilaze
4. Krenite niz Padinu (blaže Padine iziskuju manje od vašeg Duhovnog Bića)
5. Naglasite svoju Duhovnost i Jedinstvo naglašavanjem Pritiska na Vrhove Skija

Primijetit ćete kako promjenom Pritiska utječete na Silu koja vas povezuje sa Stazom. Ponavljanjem ove Vježbe utjelovit ćete se u Drugom Danu. Za Napredne - pokušajte mijenjati Pritisak s Lijeve na Desnu Skiju, pokazujući Simetričnost svoje Ličnosti, što će u konačnici dovesti do Izjednačenja Polariteta svih vaših Čakri i blagog Skretanja s jedne na drugu Stranu kad postignete pravu Mjeru Sile. U ovom trenutku završit ćemo uz mile zvuke Maksima Mrvice koji najavljuje legendarnu emisiju TV Aukcije u prijenosu Katoličkog Radija. Sveta Providnost na djelu. Skijajte u Miru.

--silly moi

Post je objavljen 16.01.2006. u 01:13 sati.