Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/justawoman

Marketing

Zene vozaci

Zene vozacice vladaju - to je barem svima jasno,
ali ako zena vozacica ne zna sama napuniti gorivo u tu makinu koju vozi, e onda joj ni vozacka dozvola nista ne vrijedi.
Pomalo sam alergicna na zene koje na benzinskoj ne uzmu odmah "stvar u svoje ruke" (hm!), nego traze pomoc, onako njezno, bespomocno... mislim, svi se ponekad sluzimo takvim trikovima, to je osnovno sto zena MORA nauciti, cak i prije nego sto prohoda, pa i prije nego sto progovori ... da na zenstven i suptilan nacin jednostavno dobije ono sto zeli... to jednostavno nalazu pravila prezivljavanja, to je nasa sposobnost kojom se moramo ponositi...
ali, ipak, za neke stvari nema opravdanja...
Osjetljiva sam na to jer stvarno mislim da su zene zakon... Divim se zenama uopce. Divim se nasim sposobnostima, pa i onim sposobnostima koje se malo koja od nas usudi upotrijebiti i pokazati. Iskoristiti. Ali ih svaka od nas ima. Jednostavno vjerujem u to. Zene su inteligentnije, suptilnije, imaju bolji i istancaniji osjecaj za druge ljude pa im je svojstven veci altruizam, osjecajnije su, imaju gotovo nepogresivu intuiciju, detaljnije su u analizama, znaju postavljati prava pitanja u pravo vrijeme, znaju kako i na koji nacin dobiti odgovore, imaju bolji feeling za pravdu, imaju bolji feeling za razlikovanje dobrog i loseg - osim kad su muskarci u pitanju - onda mislimo da su oni losi dobri, a oni dobri losi; ustvari, i tu itekako dobro znamo razliku, ali tu nam je volja malo zaribana, pa cesto odaberemo ono lose za nas.
Nisam ja feministica i ne mrzim muskarce. Dapace, OBOZAVAM muskarce. Narocito jednog... svog muskarca...
Ali, svjesna sam vrijednosti zene, i svjesna sam da za zene uvijek vrijede dvostruka mjerila, i da je zena cesto puta bila i biva obezvrijedjena, kao i njezin rad i trud, a to samo zato sto je zena. Svjesna sam da je zena cesto puta slabije placena od muskarca za isti rad i isto radno mjesto.
Ali zene i dalje jaaako dobro prezivljavaju. I cak me vise i ne smeta toliko to globalno obezvrijedjivanje zena. Zato sto sam postala svjesna nasih vrijednosti, i vise me nikakve diskriminacije ne mogu toliko jako pogoditi. Na takve eventualne provokacije - samo zatvorim oci, odmahnem rukom i pomislim kako nam je samo nebo granica...
I obozavam sto sam na ovaj svijet dosla kao zena.

Post je objavljen 14.01.2006. u 19:05 sati.