Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/rilady

Marketing

Pa živjeti ću barem tisuću godina

OK, OK, vjerojatno smo svi mi upoznati s činjenicom da sex oslobađa stresa, da je crno vino u kontroliranim količina izvrsno za zdravlje, da sport poboljšava opće stanje organizma, da treba paziti na prehranu, da alkohol, opet u kontroliranim količinama opušta te da treba izbjegavati stres.
Međutim, jučer ja slučajno naletim na Sanja Talk Show i tema je nešto o kvaliteti života te različite metode, tehnike, što ti ja znaš što sve drugo ne, što utječe na produljenje života. Jebote, pa ja ću živjeti 1000 godina po tome :)
Dakle, ne sjećam se više imena gostiju, ali sjećam se jako dobro što su rekli.

SEX!!!. Simpatični gospodin koji je inače učitelj neke vještine, a između ostalog i tantre, kaže da sex produljuje život. Ne brojem partnera koje pojedinac ima, nego kvalitetom. Tu se 100 % slažem s njime. E sada, ono što pridonosi savršenstvu života jest produljenje trajanja samog odnosa. Od trenutka penetracije do ejakulacije treba proći barem 60 minuta. Ovaj uvjet produljenja života definitivno zadovoljavam. Ako nemam vezu sa stalnim partnerom, to ne znači da nemam savršenog ljubavnika. Dragi moj, hvala ti na ovome što činiš za moj i svoj život (tu staje svaka priča o njemu).

Dalje slijedi crno vino. Mmmmmmmmmmmmm, my favorite (after sex). Opće je poznato dakle da je crno vino zdravo. Opće je poznato ljudima koji me dobro znaju da ja obožavam piti crno vino. Uživam u njemu. I da popijem 1 dec vina svako drugo veče, nakon napornog dana. Samo kvalitetno i vrhunsko vino. Odabrano vino. To je moj fetiš. I, sva sreća da produžuje život. Ma i da ne djeluje tako, opet bih u njemu uživala. Ne mogu se toga odreći.

Sport. Sport. Sport. Od kada hodam, bavim se sportom. Obožavam sport. Dobro se osjećam kada treniram. Od toga za tijelo imam koristi ne samo u duhovnom, nego i u estetskom smislu. Neopisivo uživam u borilačkim vještinama. Neopisivo uživam u penjanju. Neopisivno uživam u teretani. Ok, dakle, živjet ću zbilja dugo i u dobroj kondiciji.

Prehrana je slijedeći ključni faktor. Nisam uvijek bila takva, ali zadnjih par godina zbilja pazim da se hranim kvalitetno i raznovrsno. Iako, priznajem da sam hedonista po tom pitanju. Uz crno vino, jednostavno obožavam pojesti fina i ukusna jela. Možda nisu sva zdrava, ali poanta je da ja jedem. Ne gladujem. Ne držim dijete. Jedem ono što mi organizam traži i do sada nisam imala nikakvih problema.

Slijedeća stavka je alkohol. O kako sam bila sretna kad sam ovo čula. Da se razumijemo - nisam alkoholičar. Volim popiti u specijalnim prilikama, posebnim proslavama i u stresnim situacijama. Kaže liječnik na TV-u, alkohol opušta. Jupi, jupi. Znala sam to i prije, ali nekako je lijepo kad vam to potvrdi stručna osoba. Iako naravno tip nije mislio na pijanke. Ma... znate na što mislim, uglavnom. Jedna čašica rakijice prije neke jako stresne situacije olakšava, zbilja. Isprobano :) vjerujem i s vaše strane.

I na kraju rad. Rad, rad i samo rad. O daaaaa. Ako išta volim, volim raditi. Volim imati osjećaj korisnosti. Volim vidjeti rezultate. Volim stvoriti nešto. Uh, što to daje poseban osjećaj. I kaže u emisiji naša vrla Tereza Kesovija (njoj se jedinoj sjećam imena) da je i rad jedan od čimbenika. Tereza, slažem se. Rad u kojem čovjek uživa definitivno pozitivno djeluje.

Izbjegavanje stresa je ključna stvar. Ništa od prethodno navedenih stvari nije dovoljna, ako je čovjek pod konstantnim stresom. O, da, na svojoj koži sam probala kako je to kad završiš na hitnom traktu zbog nekih simptoma koji na kraju ispadnu rezultat stresa. To je loša, ali svakako učinkovita škola za učenje izbjegavanja stresa. To znam i to činim.

Ako zbrojim sve navedene čimebike, uklopim ih u svoj život, pa ja ću živjeti barem 1000 godina. Ma lako za čimbenike. Oni su se samo zgodno uklopili. Moj recept je raditi ono što čovjeka čini sretnim, zadovoljavati svoje potrebe, brinuti o sebi, činiti sretnima ljude oko sebe na obostrano zadovoljstvo. To će mi osigurati još nekoliko sretnih desetaka godina, koliko mi treba. Ostatak do 1000 darujem.


Post je objavljen 14.01.2006. u 18:53 sati.