Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/ljubavibrak

Marketing

Sadašnje stanje (2.dio i posljednji)

Muž je otišao u kladionicu po «bolje sutra», Starija je otišla do none i nonota voziti se na romobilu-lijep je dan, a tamo ima dvorište na kojem se može igrati bez većih opasnosti, Mlađa je zaspala, a ja sam, malo, zasjela tipkati.
Plan nam je očistiti stan i srediti dječju sobu koja nam je, trenutno, svaštara. Iako još Starija i Mlađa neće sapavati u odvojenoj prostoriji, makar će Starija imati svoje mjesto za igru, inače mi je dnevna soba krcata igračaka, bilježnica, slikovnica, bojica....Svako toliko čujem «Maaamaaa, stala si mi na bebu», «Maaaamaaa, tata mi je stao na sutić i slomio ga ....»...
Starija je krasna starija seka. Ljubomore gotovo da i nema. Ona, samo, traži za sebe isti tretman kako i za seku: «Hajde, sada, mene, malo nosi», «Mama, 'ajmo se igjati da ja papam cicu», «I mene tako škakljaj»....Ali sve u granicama (ili sam samo ja visoko tolerantna i strpljiva osoba).
Ponekad ne želi da nitko uzme Mlađu na ruke osim mene. Što se mene tiče tu nema izbora jer zna da nitko drugi ne može nahraniti seku.
Starija je draga, ljubi, zabavlja dok leži u krevetiću, a ja npr.kuham...Znam kako je i Starija malo dijete koje je 20.11 navršilo dvije i pol godine, ali osjećam da je odgovorna, da neće ništa loše napraviti seki.
Naravno, kada je umorna, grintava, onda je nikako ne puštam samu s Mlađom jer se, tada, zna inatiti, namjerno raditi što ne smije, privlačiti pažnju negativnim ponašanjem...

(Evo, došao Muž i kaže kako nikakve koristi od mog pisanja «Da makar dobiješ 50 lipa za svakog tko uđe na tvoju stranicu»..Pa i ne bih se, baš , obogatila :) Inače, on i dalje ne čita moj blog. Ja bih umrla od znatiželje kada bi On pisao blog i ne bih mogla izdržati da ga ne čitam i komentiram...)

Unatoč prognozama liječnika kako ću željezo morati uzimati minimalno šest mjeseci nakon poroda (izgubila sam dosta krvi nakon rođenja Mlađe i odbila transfuziju...da se prisjetimo : ))...Već nakon mjesec dana sam prestala uzimati željezo jer mi se krvna slika vratila u normalu... Juuupi!!!! Nisam niti sumnjala da istarski teran ima ljekovita svojstva ;)

Muž, i dalje, radi stari posao što znači da ga nema po cijele dane i to je, uglavnom, izvor naših svađa. Ja smatram kako bi se trebao više baviti djecom, spontano uzeti Mlađu na ruke, igrati se sa Starijom, bez da ja to moram naglasiti i tražiti od njega.
Znam da je umoran, ali i ja sam.
Uostalom, sada kada je na godišnjem, ne pada mu na pamet da ostane sam s njih dvije na nekoliko sati....Kao da ga ostavljam u kavezu s lavovima : ) «Ti imaš živaca i strpljenja i super si mama i zbog toga moja žena, između ostalog...»...Ali ti komplimenti me ne zaslijepe i «ušutkaju» već iživciraju. Istina da volim provoditi vrijeme s djecom jer brzo će doći vrijeme kada djeca više neće željeti provoditi vrijeme s nama, roditeljima, ali, isto tako, želim i odmak od njih kako bih napunila baterije za još kvalitetnije druženje s njima.

Ah, vidim na kalendaru-pun je mjesec...Zbog toga sam toliko hiperaktivna...Odoh energiju usmjeriti na, planirano, čišćenje i Muža maknuti od Playstationa (moram li naglašavati kako mu je, nakon djelomično odgledane epizode Dvornikovih, Dino zakon?!!?? : ))




Post je objavljen 14.01.2006. u 12:16 sati.