Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kai

Marketing

Nabava psa

Mladi psi su zarazno privlačni. Zato pri kupnji prvo treba isključiti emocije i vrlo hladno razmisliti.
U svakom slučaju nabaviti psa od uzgajivača koje osobno poznamo ili su nam ih pouzdano preporučili.
Rodovnica nije stvar prestiža već neka garancija da će pas imati predvidive osobine, karakteristične za svoju pasminu.
Jako je teško kad se psa već zavoli a pokaže se kako nije onakakav kako smo zamišljali.
Razlika u trošku je zanemariva. Pas iz dobrog legla košta od prilike 400 eura, a kad se to podijeli na njegov očekivani vijek (cca 12 godina), nije niti 3 eura mjesečno. Samo za hranu i veterinara utrošit ćete barem 15 puta toliko. Za sada ću samo reći da pas mora jesti najkvalitetniju hranu, bar kad je mlad, no o tome drugom prilikom.
Dakle, prvo se treba odlučiti koju ćemo pasminu i to tako da neko vrijeme provedemo u društvu ljudi koji imaju takvog psa, a oni će nam i pomoći u izboru spola.
Psa ne možete nabaviti odmah i treba preživjeti pritisak djece koja ne mogu dočekati taj trenutak kad će pas postati dio obitelji. Mi smo Kai-a čekali više od pola godine, ali se isplatilo!
Djeca su u stanju sve obećati samo da pas dođe što prije. Pritom pazite da ne idete pogledati psa s djecom dok niste sami odlučili da taj dolazi u obzir jer će djeca htjeti i bez pouzdanog porijekla, bez obzira na spol ili karakter psa.
Da, i psi imaju karakter, to su osobe, inteligentna stvorenja i svaki dobar uzgajivač će vam savjetovati koji pas bi mogao odgovarati vašim očekivanjima.
A za dolazak psa se treba dobro pripremiti. Morate znati gdje će pas spavati, dvorište treba biti ograđeno, a i svi doma za to moraju biti spremni.

Post je objavljen 13.01.2006. u 20:47 sati.