Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/techno2techno

Marketing

Da li se u Hrvatskoj techno scena polako stišava?


Sami mozemo vidjeti da se već od cca 2001/2002 god. techno scena u Harvatskoj polako stišava...mozda ne toliko u RH koliko u gradovima diljem nase lijepe REPUBLIKE HRAVATSKE kao npr. u Puli, mome ''slavnome'' gradu. Pula je po meni kao i po drugima zasigurno bila jedna od glavnih destinacija i regija techno scene.
Hm...party svaki vikend praty, docekivao sam ga s uzbudjenjem jer sto je i istina obozavam tu ziku, volim zalaziti u mijesta tj. kafice di je ta muzika, krecem se u drustvu di se slusa takva zika itd.
A danas, kao sto sam rekao pula je bila jedna od glavnih destinacija, sveke subite party u slavnoj tvrdjavi jos iz austro-garske FORT BOURGUIGNON, sveke subote u Oasis, i nekada slavna Piramida koja je bila glavno okupljališet raver-a onda bi se nakon koje cuge i dobre glazbe prjemjestili u FORT BOURGUIGNON, a zatim after opet u Piramidu. Subotom su znali biti po 3 party-a i svaki bi imao ono nesto sto drugi nema i nikako se odluciti na koji otici, pa bi bio malo tu - malo tam, tu je i svima poznata MARLERA plaza na kojoj se odrzavaju vecim dijelom after party, pa AK Stupice u premanturi di se party odrzavao na dan (svima pozna) noc vjestica uz cijelokupan program razno-raznih aktivnosti prije i pslije party, pa je preseljen u IMPERIJAL u Medulinu (a i on je propao jer sam uspio jedno vece prbrojati ljude 14-ero ih). Ima mjesta za izaci ali sve je propalo ili propada. Techno scena u Puli se svela na minimum-minimuma, tu i tam neki party vecinom 1-mjesecno.
Eto sada u subotu 14.01.2006. nastupa svima poznati Remus, ali da nija Krkman imao rodjenadan nebi bilo toga party-a. Ipak mogu pohvaliti organizatora koji nam je doveo DJ RUSH-a koji je stvarno bio dobar, ali imam osjecaj da i on pomalo nije vise sto je nekad bio, pa tako i ekipa govori.
No da skatim malo ovu pricisu koju bi mogao razvuci do besvesti...
Pula gubi sve FORT BOURGUIGNON-u su zabranili rad; Party na otvorenom Grad Pula ne dozvoljava; Piramida je u rusevnom stanju; Oasis proradi ponekad za privatnjake; nekad glavne dicotque propadaju; Kafici smiju raditi do 00.00 ili 01.00 nisam siguran; Vecina njih je zatvorila inspekcija zbog prekoracenja radnog vremena a jedino sto nam je ostalo je stari poznati dico ULJANIK; ''hvala Bogu'' tamo ja toliko guzva da 1m2 prolazite cca 5min, ako ne i vise, svaki cetvrtak barem se 5 puta potuku izmasariraju, nekog izbodu nozem, neko donese pistolj itd.
Uza sve to ostalo je jednion svima nama i Vama pozato setaliseta Lungo Mare, koje je glavno okupljaliste svih mladih u meni ''jako dragom'' gradu Puli. Tu cete naletiti na svakoga, svih uzrasta, pijanih ne pijanih, nabrijanih, ludih. Ako nekoga nemozete dobiti ili naci u gradu ona je na Lungo Mare-u. Zakljucak: U Puli techno scena polako nestaje...


Post je objavljen 09.01.2006. u 14:14 sati.