Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gogame

Marketing

Prijedlog pravila bodovanja liste Go-kluba Croatia u Velebitu

Treću sezone liste natjecanja u gou u 'Belot klubu 'Velebit'' odlučili smo izmjeniti sistem obračuna redoslijeda. Vidjeli smo neke nepravilnosti ranije dvije sezone, pa nastojimo to poboljšati. U takovoj situaciji pruža se mogućnost i izmjenema čija je priroda i poboljšanje sistema. Sve to ujedno nosi u sebi preferiranja određenih pristupa poput stimuliranja igranja, napredovanja slabijih igrača, učestalosti dolazaka ... itd.
Prvi prijedlog je izradio Damir Podvinski. Prošle su već dvije srijede u razgovorima i prijedlozima. Još nismo došli na neku ravan i nekako se naziru dva smjera pravljanje novih pravila. Jedan je predstavljen jednostavnošću, a drugi pravičnošću i usmjerenjem na nove igrače u razvoju.
Pogledajmo sada prijedlog po kojemu je urađen i redoslijed u prošlom postu prema Damiru Podvinskom uz već neke dodatne izmejne kroz razgovore. Slijede točke pravila:

1. Natjecatelji su razvrstani u tri jakosne skupine i to:
1. skupina majstori do 8. kyua,
2. skupina od 9. – 17. kyua,
3. skupina od 18. do 25. kyua.

2. Izazvati se može samo igrač iste skupine ili prve više jače skupine
3. U jednom danu može se odigrati najviše 5 partija, ali samo 2 s istim igračem
4. Pobjeda donosi 2 boda osim ako igrač niže jakosne skupine pobjedi igrača više jakosne skupine. Tada pobjeda donosi 3 boda.
5. Ako u mjesec dana igrač odbije 3 puta izazov s istim igračem, tada mu se na kraju mjeseca oduzimaju 2 boda za svaki takav slučaj.
6. Za svako nesportsko ponašanje oduzimaju se svi bodovi tog mjeseca (varanje, galama, rušenje table ili kamenova, alkohol ......)
7. Ako u odnosu na prošli mjesec igrač ima isti ili veći broj bodova na sveukupan mjesečni zbroj bodova, dodaje se još 2 boda.
8. Bodovi se raspoređuju od 15 za prvo mjesto, pa po bod manje za svako niže mjesto, a bodovanje se vrši završetkom svakog mjeseca.
Prijedlog je pred vama. Pogledajte i ako mislite da bi se moglo što izmjeniti na bolje stavite u komentar ili javite na e-mail u ovome blogu.
Pozdrav bl. Muradenu

Post je objavljen 13.01.2006. u 08:44 sati.