Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/animalliberation

Marketing

Trovanje životinja

4.9 milijuna životinja izgubit će život u najmasovnijem trovanju životinja u povijesti Europe

Prema prijedlogu REACH „Registration, Evaluation and Authorisation of Chemicals“ o kojem raspravlja Europski parlament, životinje poput riba, štakora, hrčaka, zamoraca i pasa morat će udisati otrovne supstance, ubrizgavat će im se kemikalije u krvotok, upumpavati u želuce, nanositi na obrijanu i ranjavu kožu ili uštrcavati u oči. Ribama će se voda zagađivati a trudne životinje bit će trovane kako bi se vidjelo kakvi će se mutanti razviti. Trovanje kemikalijama rezultirat će u bolnim ranama, unutarnjim krvarenjem, oštećenjem organa, kancerogenim tumorima, grčevima, mučninom, kolapsom, komom i napokon smrću.

REACH je pokrenut zbog zabrinutosti o rizicima postojećih kemikalija na ljudsko zdravlje i okoliš. Budući da prije 1981 nije postojala obveza proizvođača da testiraju kemikalije za klasifikaciju i označavanje prije puštanja na tržište, Europska komisija planira otrovati milijune životinja na najokrutniji način. BUAV - Britansko udruženje za ukidanje vivisekcije - jedina je anti-vivisekcijska organizacija u UK koja lobira u Europi za zaustavljanje programa za najmasovnije trovanje životinja u Europskoj povijesti.

Iako se svi slažemo da postoji potreba da se kemikalije koje predstavljaju opasnost za okoliš i ljudsko zdravlje ispravno identificiraju, međutim za to je neophodno koristiti najpouzdanije, biološki relevantne, ponovljive i humane pokuse. A to znači - pokuse koji NISU provedeni na životinjama!


Pomozite životinjama, postanite aktivist! www.animalliberation.hr


Post je objavljen 13.01.2006. u 00:06 sati.