Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/professeur

Marketing

...nastavak

M
islim da je tema iz prethodnog posta važna, pa evo i nastavak. Složite se s beskorisnom kritikom. Znam da zvuči čudno, to što vam savjetujem, ali probajte tako reagirati barem jednom, pa onda sami odlučite.
Nema mi ništa draže nego složiti se s beskorisnom kritikom. Ma, znate koje su to kritike. One koje su izrečene samo zato da bi se onaj koji ih je izrekao osjećao bolje, jer je njima pokazao koliko je bolji od vas, odnosno, koliko ste lošiji od njega. Takve su kritike često izrečene u trenutku slabosti.
Reagiravši oštro na takvu kritiku samo ćete pogoršati situaciju za sebe. Naživcirati ćete se, a on će i dalje tupiti svoje i pokušavati iznositi nove argumente u svoju korist.
Takvima sigurno nećete moći dokazati suprotno, a situacija može prijeći u ozbiljnu svađu.
Suočen s neočekivanim slaganjem, kritičar često ostaje bez riječi, tj. bez daljnjeg povoda za beskorisnom diskusijom, a vi ostavljate dojam smirenosti, ozbiljnosti i sigurnosti u sebe (jer jedino su samopouzdani ljudi spremni priznati svoju pogrešku).
Primjera ima bezbroj, evo vam jedan.

verzija prva
ON: Riješio sam onaj zadatak, prilično je lagan. Hmm... vidim, ti ga nisi uspio riješiti!
JA: Pa ni ti nisi prošli tjedan znao riješiti onaj zadatak, nego sam ti ja dao rješenje!
ON: To je bilo drugačije.... bla bla bla.... [I](i tako u nedogled)
[/I]

verzija druga
ON: Riješio sam onaj zadatak, prilično je lagan. Hmm... vidim, ti ga nisi uspio riješiti!
JA: Ma, nešto sam glup danas!
ON: [I](on ostaje bez riječi, a vama ostaje prokleto dobar smiješak na licu)
(KRAJ)
[/I]
Ako još odgovorite na duhovit način to je plus za vas, jer se znate šaliti na svoj račun (opet, odlika samopouzdanih ljudi)

Ako se i vi sjetite nekih primjera u kojima ste reagirali smireno ili u kojima ste požalili što ste burno reagirali, slobodno ih napišite u komentarima, baš me zanima.

Dakle nemojte ulaziti u diskusiju oko beskorisne kritike, jer time si štedite živce, glasnice, prijateljstvo, vrijeme (a možda i novac :))


Post je objavljen 12.01.2006. u 19:11 sati.