Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gogame

Marketing

Lista Velebita Go-kluba Croatia 2006. - 2. puta – 11. 01. 2006.

Odrađujemo već i drugu srijedu u Velebitu za listu Go-kluba Croatia, a još se nismo dogovorili o sustavu natjecanja. Parije i rezultati se slažu, a do kraja mjeseca ćemo se valjda i dogovoriti i načinu bodovanja i pravljenja redoslijeda na listi. Ja ovdje ističem rezultate i neki prikaz dnevne uspješnosti po broju pobjeda i broju odigranih partija. Važno je da igramo.
Ovaj puta će navesti i redoslijed prema prijedlogu Damira Podvinskog, koje je nastojao usaglasiti s mišljenjima drugih, ali konačnog dogovora nije bilo. Postoje različiti načini gledanja na ovu našu aktivnost. Tako neki daju veliki značaj igranju i bodovanju partija i bez obzira na rezultat, neki smatraju da slabijima treba za pobjedu davati više bodova bez obzira na handicap, neki smatraju da treba pripremiti formule za izračunavanje, neki smatraju da se treba dogovoriti, neki misle da sve to treba biti što jednostavnije kao i do sada uz možda sumiranbje bodova svaki mjesec...... Do sada dvije godine sam toi ja radio sam bez filozofije. Pobjedom onoga ispred, kada ga izazoveš, dolaziš na njegovo mjesto, a oni ispod do mjesta izazivača idu mjesto niže. Uvijek se odmah znalo tko je na kojem mjestu. Bilo je tu i nepravednosti, a one se sada žele spriječiti. Kada se žele spriječiti neke nepravde otvore se vrata mnogih želja, a ljudi ko ljudi, svatko na svoj način gleda.
Nastavio sam brojanje partija u nizu opd početka godine. Kada se broji, neka se broji. Pa obično se to tako radi s puno stvari u životu. Odigrali smo dvanaest partija i evo njihovih rezultata:

17. partija: T. Baotić – M. Sviličić ( 2 prednosna kamenčića ) 1:0 (30,5 poena razlike)
18. partija: M. Smud – D. Podvinski ( 9 prednosnih kamenčića ) 0:1 (24,5 poena razlike)
19. partija: R. Jovičić - N. Primetica ( 8 prednosnih kamenčića ) 1:0 (35,5 poena razlike)
20. partija: P. Sirković – R. Jovičić (5 prednosnih kamenčića) 1:0 (puno)
21.partija: T. Baotić – N. Primetica ( 9 prednosnih kamenčića ) 1:0 (32,5 poena razlike)
22. partija: M. Sviličić - M. Taušan ( 9 prednosnih kamenčića ) 1:0 (42,5 poena razlike)
23. partija: M. Sviličić - N. Primetica ( 7 prednosnih kamenčića ) 1:0 (35,5 poena razlike)
24. partija: R. Jovičić – T. Baotić ( samo komi 0,5 ) 1:0 (predajom)
25. partija: D. Podvinski – M. Taušan ( 9 prednosnih kamenčića ) 1:0 (60,5 poena razlike)
26. partija: Z. Bednjanec – D. Podvinski ( 7 prednosnih kamenčića ) 1:0 (16,5 poena razlike)
27. partija: M. Taušan – N. Primetica ( ravnopravno ) 0:1 (50,5 poena razlike)
28. partija: M. Sviličić - R. Jovičić (ravnopravno) 0:1 (13,5 poena razlike)
Po završenim partijama iskazujem konačne rezultate po svakom od igrača koji su danas igralli. Prednost kod istoga broja bodova davana je onima koji su vipše partija odigrali. To nije u skladu s uspješnošću, ali stimulira češće igranje.
1. Robert Jovičić 11. kyu (Zagreb) 3 pobjede iz 4 partije
2. Marijan Sviličić 12. kyu (Zagreb) 2 pobjede iz 4 partije
3. Tomislav Baotić 8. kyu (Zagreb) 2 pobjede iz 3 partije
4. Damir Podvinski 10. kyu (Zagreb) 2 pobjede iz 3 partije
5. Nikola Primetica 21. kyu (Zagreb) 1 pobjeda iz 4 partije
6. Petar Sirković 4. kyu (Velika Gorica) 1 pobjeda iz 1 partije
7. Zvonko Bednjanec 1. kyu (Velika Gorica) 1 pobjeda iz 1 partije
8. Mato Taušan 23. kyu (Zagreb) bez pobjede iz 3 partije
9. Mladen Smud 3. dan (Velika Gorica) bez pobjede iz 1 partije
Pogledajmo sada kako bi redoslijed izgledao prema bodovanju koje spominjah od Damira Podvinskog:
1.Robert Jovičić 4.1. 8 bodova iz 4 partije --- 11. 1. 7 bodova iz 4 partije - ukupno 15 bodova iz 8 partija
2. Damir Podvinski 4.1. 7 bodova iz 4 partije --- 11. 1. 5 bodova iz 3 partije - ukupno 12 bodova iz 7 partija
3. Tomislav Baotić 4.1. 4 boda iz 5 partija --- 11. 1. 4 boda iz 3 partije - ukupno 8 bodova iz 8 partija
4. Nikola Prometica 4.1. 2 boda iz 3 partije --- 11. 1. 2 boda iz 4 partije - ukupno 4 bodova iz 7 partija
5. Leon Josip Telak 4.1. 4 boda iz 5 partija - ukupno 4 boda iz 5 partija
6. Mladen Smud 4.1. 4 boda iz 3 partije --- 11. 1. 0 bodova iz 1 partije - ukupno 4 boda iz 4 partija
7. Marijan Sviličić 11. 1. 4 boda iz 4 partije - ukupno 4 boda iz 4 partije
8. Zvonko Bednjanec 4.1. 2 boda iz 2 partije --- 11. 1. 2 boda iz 1 partije - ukupno 4 boda iz 3 partije
9. Petar Sirković 11. 1. 2 boda iz 1 partije - ukupno 2 boda iz 1 partije
10. Mato Taušan 4.1. 0 bodova iz 4 partije --- 11. 1. 0 bodova iz 3 partije - ukupno 0 bodova iz 7 partija
Pa da padne i poneka riječ o zbivanju u Velebitu. Za nas devet u igri i ponekih što samo promatrahu sticao se dojam da ne nalazimo dovoljno stolova za igru. Bila je tu i mala Nikolina Podvisnki što redovno prati taticu svoga. Zna ona i kako s to slaže. Odigrao sam s njome i jednu pravu partiju na velikoj ploči. Hvalila se nekoliko puta tati kako igra na velikoj ploči. Pred kraj predložim joj nerješeno. Čudi se ona kako. Rekoh je da je to tako da nitko ne izgubi. Pa dobro; nije ona još čula da se to može, ali nije loše tako. Udarimo si petice i to je to. Igrala je ona i sa Zvonkecom na maloj 9x9 tabli. Vidim na papiriču kod nje piše 5 pobejda za Nikolinu, 3 za Zvonkeca. Ma strašna je ta Nikolina! Još kad nauči hrpu štosova, koje će naučiti, rasturati će frajere i frajerice.
Inače se igralo ko u tvornici. Samo što se dimilo nije. Vidimo da ni Tomi više ne stvara dimnu zavjesu. Jeli on to što odlučio glede kvalitete življenja? Bumo vidli. Od tri odigrane izgubio je samo od Robija.
A, Robi? Čudan neki mladić. Imao je fazu od dva tjedna predavanja partija. Čim mu se što nije dopalo u partiji radio bi na predavanju. Nešto je ipak promjenio. Puteva za pobjedu ima i iz slabijih pozicija. Tek iz njih se može pokazati prava vrijednost igrača. Robi, jeli to to? Evo ti za to petica, ak je. A i lijepih je danas tri pobjeda u tebe od četiri partije. Sredio te vjedino Sir, ha. Vidjeh kako ste ti i Nikola izbjegavali borbu s njim. Jak je Sir, ali tek tada treba nailaziti na njega. Na njemu čete najviše naučiti. Ma nije poraz ništa, ako se dobre stvari nauče.
Sire, za početak čist dost. Kratko si bio, ali u ovim dosta brzim partijama naletiti se može s vremena na vreme i na poneki tvrd kamen. Igra je to.
Damire, lijepo je to što se trudiš. To što neki gledaju drugačije, i sam znaš, normalno je i dobro. Nebi nikako bilo da svi samo klimaju potvrdno. Sistem samo što nije. A igra? Vidim da si tvrd, ali neznam kako si to propusti poziciju protiv Zvonca. On je padao, a ne ti. Čini mi se da nisi vidio ono na tvojoj lijevoj stranici. Imao si tamo izlaz s velikom grupom koja ti je padala. Kamnečić na drugom redu može biti zgodan za prijetnje, a on je imao takvoga i to neosiguranoga. Bumo o tome. Inače, lijep ti je ukupni rezultat.
Marijan nam se vratio s mora. Srce ti je tamo, znam. Što možeš, kad tijelo samo na jednom mjestu biti može u isto vrijeme. Da si duhom tamo često, znam i to. A ovo s kamenčićima ti sve bolje ide.Četiri boda iz četiri partije, čist dobro.
Nikola, dva puta po jedna pobjeda. Imaš lijep prostor za biti bolji. Treba stalno tražiti dobre putove, a to je jedan od njih: 'Kada slabo kreneš, velike su mogućnosti za biti bolji.'.
E, Mato, nemoj sada dignuti ruke u zrak. Dugo te nije bilo i ovi tvoji prijatelji odmaglili. Naučili su puno toga. Nastavi s igrom i biti će polako sve bolje i bolje.
Ostade mi samo ti Mladene! Što uradi danas? Klepnuo te Damir, a ti fajrund. Samo gledaš kako drugi igraju, a ti ništa. Što ti bi čovječe? Kuda ploviš? Ne čini li ti se možda da ova mladost negdje odletje. Ne brini, trebati će oni tebe još.
I proteklo vrijeme današnje igre. Zagrebačka hladnoća siječanjske noći obdarila nas sviježinom. Mala Nikolina ostala sa tatom do kraja igranja goa. Kaže ona meni da dignem nogu da vidim kako su hlaće hladne. I jesu, a ja onako kao mi je to lijepo: 'Kako me fino hladi.' Misli si ona valjda kako je ovaj Mladen čudan neki. Zvonac i ja vidimo da nam istjeće vrijeme za pješice do busa na kolodvoru i ostavljamo tatu i kčer u čekanju njihove jedanaestice. Nas dva ispružili korak i zab petnaestak minuta stižemo taman pred polazak busa za Goricu.
Slijedeće srijede smo opet ovdje.
Izvjestio glavom i bradom (trenutno sam još malo više neobrijan) bl. Muradenu


Post je objavljen 12.01.2006. u 16:58 sati.