Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/antebo

Marketing

Latin gasi Latinicu

Latin gasi Latinicu

Iako je glavni ravnatelj HRT-a Mirko Galić odlučio o nastavku emitiranja Latinice, dijelovi njegove odluke o postavljanju urednika koji bi nadgledao rad Denisa Latina mogli bi rezultirati time da se Latinica naposljetku ipak ne vrati u svoj termin ponedjeljkom i da sporna Tuđmanova ostavština bude posljednja koja je emitirana, piše Večernji list.
S Prisavlja se tako može čuti da Latin nije sklon pristati na urednički nadzor, tim manje što je za to mjesto najizgledniji kandidat urednik Mozaičnog programa Velimir Đuretić, čiji su odnosi s Latinom daleko od dobrih.
U redakciji Latinice, naime, Đuretiću se na dušu stavlja cenzuriranje desetak emisija iz devedesetih poput onih o imidžu političara, Dinamu i Hajduku, pornografiji, Stipi Šuvaru, ali i skidanje s programa Latinice o deustašizaciji 2002., zbog koje je naposljetku Đuretić i maknut s mjesta Latinova urednika.
"Smiješno mi je da se obavljanje uredničkog posla izjednačava s cenzurom. Mislim da Denisov problem sa mnom leži u činjenici što meni ne može, kao drugima, proguravati loptu kroz noge. Što se tiče mojih uvjeta za eventualno preuzimanje toga posla, to bi prije svega bilo emitiranje Latinice uživo jer snimanje unaprijed podrazumijeva i montažu, a ona može dovesti do manipulacije", rekao je Đuretić.

Sta mislite je li bolje da se latinica ukine ili ne?????

Post je objavljen 13.01.2006. u 13:51 sati.