Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/cnn

Marketing

Margetić kao Goebelsov učenik

Ovih dana digla se velika buka oko upada policije u HVIDRA-u i hapšenje Domagoja Margetića u HVIDRA-inim prostorijama. Kao povod hapšenja navodi se nalog Haaškog suda kojim se želi spriječiti distribucija tajnog svjedočenja Stjepana Mesića na sudu u Haagu u procesu protiv Tihomira Blaškića.

Unatoč hapšenju, Domagoj Margetić predstavlja se kao veliki borac za prava ljudi na informaciju te izjavljuje da ga ništa neće spriječiti da objavi to tajno svjedočenje, koje u biti više i nije tajno. Margetić je izjavio medijima da će to svjedočenje objavit na internetu, no ono već stoji na netu još od svibnja 2005.

Vrag mi nije dao mira i pročitao sam sve te famozne transkripte Mesićevog svjedočenja. Kako je to svjedočenje još uvijek tajno i kako je objavljivanje dijelova tog svjedočenja zabranjeno, u ovom tekstu neću pisati što piše tamo, ali koga zanima na www.domagojmargetic.com može naći i taj zabranjeni transkript. Ono što mogu reći je da tamo nećete naći ništa novog. Sve je to već prije godinu dana HDZ objavio u prljavoj kampanji za predsjednika RH kada su na portirnici sjedišta HDZ-a bile dijeljene kopije tog famoznog transkripta. Zanimljivo kako tada policija nije reagirala iako budno paze na red i mir u bližoj okolici.

Da zaključim poglavlje zvano Domagoj Margetić. Radi se o jednom samodopadnom, egocentričnom nazovi novinaru koji očito ima veze s podzemljem i mafijaškim krugovima koji sežu u izvršnu vlast kad uspijeva doći do nekih povjerljivih informacija. No te informacije nisu od nikakvog praktičkog značaja jer ne otkrivaju ništa skandalozno. Jedino što je u svemu tome skandalozno je to što su te informacije došle u krive ruke. U to se možete i sami uvjeriti ako posjetite gore navedenu stranicu.

Nisam čak niti siguran kolikoje ovaj tekst uopće koristan jer imam osjećaj da je ovo samo još jedna reklama više za bezveznog „novinara“. Danas se stvarno svatko naziva novinarom.

Post je objavljen 12.01.2006. u 08:00 sati.