Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/risingson

Marketing

kuiš, buuraz, ono, nee, dinamo, ajmo, ajmo, kalendari, veliki i mali, danas ne grizemo...

ELEMENTAL - male stvari (special edition)

Treći i najjači album sa bonus diskom.


Zagrebačka škola hip-hopa dugo je patila od takozvanog Kompleksa Crnca. MC-ji glavnog grada rado su davali lijevi bubreg kako bi zvučali poput svoje crne MTV brače dok su im se pjesme vrtile u Blackout emisiji na Radiju 101 . Tekstovi o tome koliko su pokarali, popušili i najebali se majke kritičarske stvarno su znali zvučati smiješno, zato su se, Dubrava, buraz, Dinamo, Tram 11 i raspali.

Drugi MC iz Dubrave, Stiv Khalina, poznatiji u narodu kao El Bahattee, vraćao je nadu u zagrebački hip-hop prije pojave Ede Maajke na teritoriju županije koja kuži, jel, spiku.
Elemental su na toj sceni uvijek bili po strani, što po lirici i produkciji, što po činjenici da sa Inkom i Shotom mikrofon dijeli i žena. Mirela Priselac. Remi. Tako je bilo prva dva albuma a onda je Ink otišao a preostali su regrutirali bend i krenuli u vode organskog hip-hopa a la Roots sviranog na živim instrumentima i malo proširili repertoar izvan klasičnih granica ritmičnog izražavanja. Još im se i dogodio hit u kojem Remi secira žensku metodiku i metodologiju barenja sa vrlo radiofoničnim refrenom, ali avaj, cijenjena čitateljice, bareni prerano svrši i večer opet ne završava serijom orgazama koji dižu u zrak dlake na leđima i od kojih trnu nožni prsti. Nema boga, nema pravde.

Loša vijest za one koji ne vole gore spomenutu kompoziciju jest da se na bonus disku nalaze dva nova miksa, oba Kooladeova, a jedan od njih, pod nazivom D.Bloo Room Mix je takva drum&bass bomba koja kao da je procurila iz računala Roni Sizea.
Od šest ostalih stvari, tri su live snimke iz Aquariusa, a ostale tri su do sad neobjavljene stvari od kojih se ističe Rima Ritam Muzika (vol.3).

U principu cijela politika special edition izdanja jest da još jednom prodaju već slušano plus još par demo, ovo/ono diđa. Ali ako je već album izašao u takvom izdanju znači da valjda nešto i vrijedi. Ovaj bogme vrijedi.

Eh, da još su tu i tri spota, a i CDovi su «copy controled». Ha, ha, dvije riječi: Any DVD.

Post je objavljen 11.01.2006. u 18:57 sati.