Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/tkoludtajvidi

Marketing

That's the way things gooo, oi oi

Još jedan dan prošao, ja opet ogorčen svijetom. Opet čitam novine, ali ovaj put je deset puta gore nego kao zadnji put. Kao uvijek čitam odostraga, pa mi crna kronika prva dođe pa sam odmah kritičan :).
Prvo onaj idiot iz austrije prebije ženu i pobije 4/5 od svojih kćerki i na kraju se ubije. KRETENU. Zašto si ti uopće stvoren? Koja je bila tvoja svrha? Tvoja smrt ne zaslužuje da bude zabilježena, tvoje ime ne zaslužuje da bude izgovarano. Baciti tjelo psima i zaboraviti da je postojao. To su još jedna vrsta ljudi koje ja ne razumijem, koji je smisao ubiti? Koji je smisao doslovno ugasiti svoju lozu? Koji je smisao k tome još ne prihvatiti krivnju i samome sebi oduzeti život??? Što ga je navelo na to? Zašto se uopće svađao sa ženom i prebio ju? Koja je svrha uništiti nešto što je tebi voljeno, pa čovječe uništavaš ono što je tebi jedino vrijedno i uništavaš sebe! Ali čovjek kao biće... koment na ovo: Kada se zadnje drvo sruši, kada se zadnja voda zagadi, kada zadnja životinja ugine, čovjek ni tada neće shvatiti da se novac NE MOŽE JESTI. Eh sada tu ne paše ovo niti novac. Ali čovjek je jedno poremećeno biće i mogu ga preko apsolutno svakog zla opisati. Ali to ću ostavit za neki drugi post. Novine se moraju dalje čitati.

I onda naletim na žuto-tiskovni dio (od milja :D) o poznatima i tim glupostima. Onaj idiot iz big brother krešo (m)(J)engić (ak ste skužili mengić) i ona njegova cura paola valjak (od milja:D) su se posvađali (doduše nisam skužio s kime jer se nisam mogao prestat smijat na takvu glupost) valjda s obitelji i prijateljima jer su ovi potonji htjeli uzeti paolu k sebi jer je navodno krešo lše utjecao na nju. I Dečko ko dečko nasrnuo na ove :D. A paola dobila neke napadaje i završila u bolnici. Mislim koje gluposti oni uopće spominju, pa svi znamo da su uglavnom svi slavni bolesni i hendikepirani u mozgu (except the one of the band aid and bono Vox)(i da... čast iznimkama). Samo bzvz. uništavaju drveće na to i troše tintu.

Kad sam već kod ovoga, zašto nam nebi omogućili pretplatu an internet neznam kojih 50 kn mjesečno i mi možemo surfat i sve a na netu čitamo npr. novine. Dobra strana: uvijek ćemo naći novine i nikad neće bit rasprodane. Loša strana: manje ćemo se družiti i izlaziti i pretvorit ćemo se u tzv. kaučne krumpire (od milja :D) tj. one fat lijene osobe koje sam sjede i ljenčare. Meni je ipak draži posao heloou.

Idemo dalje, skadnal u klaićevoj... hoće se plaćati staž volonterima koja su djeca "radnika" te bolnice.
Ma kazna i gotovo, kud baš skandal... Eto još jedan primjer trošenja tinte. Neznam zašto sam uzeo ovu pretplatu na novine, ništa mi ne pomaže u životu.

Onda dalje, tony blair objavio rat vandalizmu. Eh dragi moj tony, nećeš to moći rješiti osim ako se ne spustiš s kruške do tih mladih vandala i shvatiš njihove probleme i opsesije. Ako nema pomoći, streljaj i gotovo. Kratak postupak. Jer ako ne mogu adekvatno pomoći društvu, i ako samo odmažu društvu, koji je smisao njihovog postojanja osim destrukcije i smetnje. Ja neznam kako zapravo opisat vandalizam, jer u njihovom pogledu to obuhvaća i masovnu destrukciju, rasizam i još mnoge takve društvene bolesti.

A zašto to nastaje? Opet iz straha. Strah je nešto unutar nas, jer ako vaš susjed ima više krava od vas a vi i vaša obitelj ovisite o jednoj kravici koja vam daje mljeko koje prodajete, postoji čista šansa da će on preuzeti vaš posao i da ćete vi izginuti. Pravedna radnja bila bi zamoliti susjeda za pomoć. JA znam da bi ono pomogao. NO! Čovjek će od straha izgubiti razum i počiniti neke kobne greške. Znači počet će se otupljivati i pizditi, te će na kraju možda završiti kao onaj čovjek s početka posta.
I ćemu je onda bila njegova svrha? Da li ga je žitov iznevjerio? Prije je on samog sebe i svoju okolicu.
Mrzim kad moram nešto tako objašnjavat ali ne vidim drugačiji način za to.
Jer i ja sam samo jedan "susjed" voljan pomoći čime mogu, ali očito nitko ne čuje moj glas. Ili ako ga čuju, brzo će ga zaboraviti. Ali zašto? Opet od straha :). Vrlo moguće :D.

A što ako se onakvo nešto dogodi meni? Madaa sumnjam u to jer sam u sebi stvorio barijere koje sam ne mogu probiti i nemam mogućnosti to učini (sterilizirao sam sam sebe u tom pogledu pomoću savjesti :D). Ja bi prije ostao sam. Soliranje i nije tako loša stvar. Možeš samog sebe upoznati ali i izgubiti se.

Labirint, jedno jako zamšreno mjesto. Sami kad prolazite labirint, možete se naći i biti hrabri, ali možete sami sebe zauvijek izgubiti, u fizičkom, zemljopisnom i psihičkom smislu. Jer opet onaj strah vas paralizira. Trudite se vidjeti sve mogućnosti, ali dobra je samo jedna. Premda je ta najjača vi ćete ju smatrat nemogućom. Rađe ćete gledat one tisuće loših mogućnosti i od straha sve zaboraviti i sistem u vama pada. I tako ostaje osim ako ga netko drugi ne izvuče. Naravno ako imate dva lica neće upaliti da sami sebe izvučete :D.

Ali mogao bih čak i život opisati kao labirint, a cilj bi bio oslobođenje. Ja bih tražio suprotno i vratio se na početak, jer to je jedino mjesto koje se može shvatiti, tri puta: prvi puta, jedamput i zadnji puta, a onda ode sve kvragu.

Post je objavljen 11.01.2006. u 16:08 sati.