Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/cooharica

Marketing

Evo me nazad

Vratih se :)

Nisam doduse nigdje niti bio, ali nema veze. Preko praznika obicno zaboravim na sve i svasta tj preciznije toliko pono igram kopmjuter da izgubim pojam o vremenu, pa mi se onda pocne spavati, pa reko sutra cu, pa sutra ista prica i tako prodju 2 tjedna.

Sada se naravno vracam opet po starom jer su mi pocela predavanje i poceo sam opet uciti za ispite koji dolaze sredinom drugog mjeseca.

Sta mi se dogadjalo. Apsolutno nista osim sto sam skinuo tepih u sobi i zbog toga imao posla 2 dana struganja i pranja spuzve koja se nakon 29 godina zaljepila i postala jedno sa parketom :)
Ali sredio sam to, nije jos do kraja ali je lijepo, pa mi sada vise soba nesmrdi :D
Jer je bilo po njemu, vina, pepela, znojnih nogu, mackinih povracotina :D, sokova, pive, kojekakvih tekucina :) svega, a najvise prasine i dlaka :D uzas, a prao se jednom svakih 5 godina :D ako i toliko tako da niti usisavanje koje naravno isto nije bilo redovito mu nije pomagalo.

Sada konacno soba mirise tj nemirise nego samo vise ne smrdi :DD..nije da je to jaki smrad bio nego vise smrad po ustajalom zraku tj prasnjavom...ma razumijete me :)

Ima jos jedna stvar. Od kako sam objavio da vise nisam na VIP-u od tada nemam mobitel :D. Vec sam zaboravio kako je lijepo biti bez mobitele i jos mi u niti jednom trenutku nije onako jako zatrebao, a da se nisam moga snaci na neki drugi nacin. Bas je oslobadjajuci taj osjecaj. Nemam ga i uopce mi ne fali, a da ne pricam koliko sam novaca ustedio :D pogotovo preko ovih blagdana jer je tada potrosnja obicno povecana.

Nisam niti nista kuhao, a rekao sam da hocu puno toga jer sam toliko novih stvari htio isprobati, ali evo barem jedna mala tajna.

Za badnjak se obicno posti i jede riba. Najcesce ljudi pokusavaju da buse bakalar makar neznam zasto jer po meni ima puno kvalitetnije ribe. Ali ajde recimo da je bakalar.
Po trgovinama vam se nudi ovaj suseni po cca 100 do 250 kn po kg, ovisi kako koji i gdje.
Proces spremanje toga bakalara je dugacak i u vecini slucajeva neuspjesan i onda vam rucak smrdi po crkotini, jer budite sigurni taj bakalar nije nista drugo nego crkotina koju treba pripremati 7 dana da postane jestiva, inace ce se mnogima zgaditi jelo i to ce im najvjerovatnije biti posljedni susret sa bakalarom.
Zasto kazem 7 dana, zato da se izvuce sav smrad iz njega, moze i manje ali onda ce te osjetiti to na vasem rucku.
Namakanje u vrucoj vodi, pa mjenjanje vode nekoliko puta dnevno, pa tako 7 dana, pa trganje komada, rezanje, i tko zna sta sve ne i jos to sve platite 150kn i jos vam se moze dogoditi da ne uspijete.
E pa zato dragi moji predlazem vam da sljedece godine napravite sva ta ista jela ali sa svjezim bakalarom koji kosta oko 25kn / kg i puno je laksi za spremanje :D

Ako ce te na bianco netrebate stavljati tonu cesnjaka da ubijete miris dimljenog bakalara aka crkotine, vec samo malo tek tako da dobije onaj miris i neka vam se onda osjeti da je riba :) a ne hrpa cesnjaka i krumpira sa komadima koji lice na ribu.
I najvaznije od svega priprema traje manje od 30 min, sto je usporedivo sa 7 dana jako jako jako malo.

Eto kao sto vidite protivnik sam crkotine tj cinjenice da treba pustiti hranu da "tukne"

Kao sto lovci pripremaju npr fazana koji inace ima jako tvrdo meso. Zavezu ga za noge, okrenu naopacke i puste ga da "tukne" nekoliko dana. A kada hrana "tukne" pocinje se pretvarati u crkotinu tj pocne truliti i tako omeksa :DDD. A smrad se izvlaci octom, a da se ubije kiselina obicno se stavljaju brusnice koje su slatke.
Pa sada ako jedete vepra na lovacki nacin sa brusnicama znat ce te o cemu se stvarno radi :D
Nekom mozda to je fino, ali ja vise volim jesti svjeze ubijenu hranu, a ne les, a omeksat se moze na puno lakse nacine.
Obicno je les pun koje kakvih bakterija i bolesti i svega, zato i smrdii, ali ovaj je termicki obradjen tako da se nemorate bojate. Necete se zaraziti, samo ce te osjetiti onaj miris :)

Eto...toliko od mene idem uciti dalje





Post je objavljen 11.01.2006. u 14:25 sati.