Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/horrori

Marketing

The Grudge (2004)

Image Hosted by ImageShack.us The Grudge, SAD, 2004.
Redatelj: Takashi Shimizu
Glume: Sarah Michelle Gellar, Jason Behr, KaDee Strickland, Bill Pullman, Clea DuVall, William Mapother, Grace Zabriskie...
Ocjena: 8

Pošto mi je ovo jedan od osobno najdražih horrora, odlučio sam da će mi biti prvi recenzirani film na blogu. Riječ je o američkom remakeu japanskog remakea japanskog filma (nemojte se ni truditi ovo odjednom izgovoriti) sa 'Buffy' Sarah Michelle Gellar.
The Grudge je po mojem mišljenju izvrsno djelo Takashia Shimizua koji je inače i redatelj i scenarist japanskog filma i njegovog nastavka, redatelj japanskog remakea ta dva filma i njegovih dvaju nastavaka te i redatelj američkog remakea i njegovog nastavka (znam da je ovo vrlo zbunjujuće…).
No okvirno gledajući, to izgleda ovako:
-originalni filmovi:
Ju-on (2000) (V)
Ju-on 2 (2000) (V)

-japanski remake ta dva filma i njegova dva nastavka:
Ju-on: The Grudge (2003)
Ju-on: The Grudge 2 (2003)
Ju-on: The Grudge 3 (2006)

-te naravno šećer na kraju, tj. američki remake i njegov nastavak:
The Grudge (2004)
The Grudge 2 (2006)


Image hosted by Photobucket.com Vjerovatno se prvo pitate čemu ti svi remakeovi? Pa odgovor je zapravo vrlo jednostavan- nakon što su originalni filmovi izašli, japanski producenti nisu bili zadovoljni uspjehom tih dvaju filmova (naime, oba filma su bila niskođetna) te su se odlučili za remake ta dva filma, ovaj put s većim buđetom, dok je na redateljsku stolicu ponovno sjeo Takashi Shimizu. Nakon što je remake postigao golemi uspjeh u Japanu, producenti su redatelju dali zeleno svjetlo za snimanje nastavka koji se kasnije također pokazao vrlo uspješnim, a nedavno se snimio i 3. dio.
No kako to obično biva u Hollywoodu, američki producenti, zaslijepljeni željom za stvaranjem remakeova, odluče napraviti svoj vlastiti remake, ponovno s Takashiem Shimizuom na redateljskoj stolici, poznatim Samom Raimiem kao producentom te Sarom Michelle Gellar u glavnoj ulozi.

Image hosted  by Photobucket.comRadnja filma se odvija u Japanu, a glavna protagonistica je mlada američka socijalna radnica Karen Davis (S. M. Gellar) koja živi i radi u Tokyu, a kada ona i skupina ljudi slučajno uđu u tzv. ‘ukletu’ kuću, svatko od njih dobije prokletstvo, tj. "grudge" te jedan po jedan počinju umirati. Prokletstvo glasi ovako: svatko tko uđe u kuću u kojoj je neka obitelj preminula na odvratan način, duhovi te obitelji će se osloboditi i ubiti tu osobu. Film je proglašen najstrašnijim filmom godine, a ja se ne mogu odlučiti koji film mi je bio strašniji-ovaj ili The Ring? Uglavnom, film preporučujem svima, no savjetujem da ga nikako ne gledate kasno navečer jer ćete doslovno svake dvije minute barem jednom skočiti sa ruba stolice.
I usput- ste znali da je snimljen i nastavak?!

Image hosted by Photobucket.com

Post je objavljen 10.01.2006. u 19:37 sati.