Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/lijepestvari

Marketing

Lijepe stvari - vikend u Berlinu

Ah dragi moji imate koji Euro viška i hoćete lijepo provesti jedan vikendić u nekom Europskom gradu. E pa ja bio u Berlinu i došao pun lijepih utisaka. Zašto pitate se??? Pa zato jer je Berlin jedan fascinantan grad koji će Vas oduševiti sa svim i svačim. Pa kaj raditi u Berlinu i kak tamo... Idemo po redu.
Do Berlina će Vas lako odvesi nemačka krila www.germanwings.com. Nekoliko savjeta za korištenje krila. Prijavite se na newsletter i znat ćete kada su akcije. Bukirajte unaprjed da bi se vozili jeftino... Inaće ćete platiti skupo, kao i kod drugih...
Kada sletite na aerodrom slobodno stanite u red za EU građane, nama je sa smješkom vrlo ljubazni carinik rekao - pa Vi Hrvati ste sada naši... :-).
Ah sada dolazi kretanje po Berlinu;
- od aerodroma nemojte iči lokalnim vlakovima. Oni stanu na svakoj stanici. Koristite tzv Airport express. Do OStbahofa ste za 13 minuta.
- kupujte samo dnevnu kartu ili vikend kartu koja je ujedno i popust za muzeje. Karta vrijedi za sve živo (vlak, podzemna, bus i tramvaj). Pazite da ne zeznete zonu. Kartu morate poništiti. Čini mi se da Njemci još igraju na kartu poštenja, naime ne vidjeh kontrolora u tri dana ALI ako ga vidite a Vi niste igrali na tu kartu kazna je 100 €.
- u početku će Vam sve izgledati pomalo kaotično ali kada skužite koja linija ide gdje po Berlinu ćete se kratati sa lakočom. Pazite kod presjedanja se može duuugo šetati. Nočni vlakovi idu nešto rjeđte te smo ga morali čekati punih 6 minuta za razliku od dnevnih kada je najduže čekanje bilo 3 minute.
- Taxi nije skuplji od Zagrenačkoga ali nije ni bog zna kaj jeftiniji.
E sada se znate voziti po Berlinu Gdje spavati. Ako Vas ima više hostela ima puno i vrlo su jeftini. No ukoliko vodite dragu ili dragog predlažemo Vam Ibis hotel 49€ dvokrevetna soba, nemojte se dat namamiti na 9€ vrijedan doručak po osobi. Naime za 5€ kupiti ćete u samoposlugi hrpu hrane. Inače ovi hoteli su mrak uređeni i vrlo uredni ( a recimo u hostelu smo trebali za dvokrevetnu sobu platiti 27 € po osobi i soba nema kupaonu). Sve možete razervirati na Ibis hotel

Tolko za sada... Sutra što vidjeti u Berlinu i kako da ti ne otpadnu noge..

Post je objavljen 10.01.2006. u 11:46 sati.