Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/tkoludtajvidi

Marketing

Lock my heart shaped box

Jako sam se počeo orijentirati na medije, i puno toga imam spremno za komentiranje.
Nadalje htio bih komentirarti ponašanje naše populacija hrvata. Prekjučer je bio 7.1., znači pravoslavni (ne "srpski", već pravoslavni) Božić. A naši političari i sve su se sastali s najuglednijim srpskim političarem u hrvatskoj. Mediji su to lijepo protumačili. I na trenutak se činilo kao da je hrvatska savršena republika bez tolerancije na etnički zločine i diskriminaciju. I tako pratim ja malo više novine. I što saznam? 75-godišnjak se vraća sa proslave pravoslavnog Božića i prebiju ga. Puf! Pukne ona sapunica i pada sve u vodu. Taman me pogodila ona, Tko visoko leti nisko pada. Jer sam na trenutak stvarno previsoko ovo zamislio nego što je moguće, i puf pao sam 10 metara ispod one granice na kojoj sam bio. Ali zašto su neke nepoznate (mda... nepoznate, naglasak na to) osobe prebile jadnog starca? Što im je učinio? Nije ih uvrijedio, a ako si oni tako misle, onda ne znaju cijenit kulture i spadaju u srednjevjekovne barbare. Kako bi vama bilo da vas netko zbog vašeg slavlja npr. Uskrsa, prebiju na ulici? I to još npr. najbolji prijatelji... zašto? Zate jer su npr. ateisti. I oni vas mrze. I tu opet onaj svijet pada u vodu. Ovime nisam htio vrijeđati ateiste, samo dajem primjer za što se može dogoditi, mogao sam ga i dati za npr. dan nezavisnosti. Ali opet bih upleo srpsku populaciju i ispao bi na strani ovih protiv. Zato dragi moji naprijed se ispričavam ako sam vas uvrijedio.

Imam još jednu slatku temicu uz ovo.
Ako ste čitali današnje novine (9.1.2006.), jutarnji list, mogli ste vidujet na stranici 5. jedno lijepi pričicu. Ravnateljica škole opsjednut "vjerom". Znate da sam ja krščanski odgojen, idem na mise i sve. ALI ŠTO JE PRETJERANO TO JE PRETJERANO. Ova divna-krasna-ne ravnateljica djecu "opsjeda" krščanskog vjerom. Inače nisam niti za Crkvu niti baš za druge religije (Bog is da chief and točak) ali ovu bi najrađe zašamarao i izbacio iz školstva. Nisam znao da je vjera prisiljavanje kao što jeu ovoj školi slučaj. Ako djeca to ne prihvaćaju (a posebno neće ako ih se sili) onda neka im se to ne pruži. Ali ovo prelazi sve granice. I ministar se trudi, a koje kurca on može napraviti? Mogao je o tome prije misliti, now it's too late. Smatram (po neznam koji put ovo izjavljujem) da je bolje spriejčiti nego lječiti. Ovaj moderan svijet je prebolestan u svakom pogledu i samo čekam da nam netko opali jedan alt+f4. Ilitiga da nas sve zagasi jednom za vijeka. Zatvorit ćemo se u naše, srcolike, kutije.

Zašto mladi nemaju moć mjenjanja društva? A svi mogući govore da na mladima svijet ostaje... Pa hvala kakvog nam ga dajete, nesposobnjakovići, idioti. Bojite nas se? E pa bojite se nas i dalje. Htjeli biste moći? E pa imate previše blata u očima, jer u grob ništa ne nosite, a nije vam ostalo još puno života.
Budućnost nam je takva kakva je, i možemo se jedino suočiti s njom.
A lagano na kulturu uz ovakve kretene možemo zaboraviti.


She eyes me like a pisces when I am weak
I've been locked inside your Heart-Shaped box for weeks
I've been drawn into your magnet tar pit trap
I wish I could eat your cancer when you turn black

(chorus)
Hey!
Wait!
I've got a new complaint
Forever in debt to your priceless advice
Hey!
Wait!
I've got a new complaint
Forever in debt to your priceless advice
Hey!
Wait!
I've got a new complaint
Forever in debt to your priceless advice

....your advice

Meat-eating orchids forgive no one just yet
Cut myself on Angel Hair and baby's breath
Broken Hymen of your highness I'm left black
Throw down your umbilical noose so I can climb right back

(chorus)
...Your advice

She eyes me like a pisces when I am weak
I've been locked inside your Heart-Shaped box for weeks
I've been drawn into your magnet tar-pit trap
I wish I could eat your cancer when you turn black

(chorus)

Your advice
Your advice
Your advice

Kurt Cobain se ubio da kćeri osigura lijepšu budućnost. Ali sumnjam da je uspio.
A ova pjesma me pokušava smiriti ali joj ne uspijeva. Previše sam razočaran društvom.
Idem se zaključati u svoju kutiju...


Post je objavljen 09.01.2006. u 16:11 sati.