Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/livno1

Marketing

Ni Fabus im ne može pomoći...

Postupak revizije radnih mjesta u tijelima državne službe u FBiH, koju je u 2005. izvršio Odjel Agencije za državnu službu u Hercegbosanskoj i Unsko-sanskoj županiji, čije je sjedište u Livnu, dosad nije prošlo više od 70 državnih službenika, javlja dopisnik NINA-e.

Prema dostupnim informacijama, postupak revizije nije prošlo dvadesetak državnih službenika u Hercegbosanskoj i oko 50 u Unsko-sanskoj županiji, kojima prijeti otkaz jer ne posjeduju visoku stručnu spremu koju propisuje Zakon o državnoj službi FBiH.

Naime, tim je zakonom precizirano da državni službenici moraju imati VII. stupanj stručne spreme, što bi one koji nemaju fakultetsku diplomu trebalo ostaviti bez posla.

Međutim, kako se to ipak ne bi dogodilo, zakonom je određeno da se državnim službenicima omogući da u određenom roku steknu odgovarajuću stručnu spremu i tako zadrže status državnog službenika.

Rok koji je državnim službenicima određen za stjecanje fakultetske diplome najprije je bio dvije godine, a kako se u tom roku tek mali broj državnih službenika mogao pohvaliti novostečenom diplomom, federalni Parlament taj je rok odlučio produžiti za još jednu godinu, odnosno do rujna 2006.

(NINA) nv


Post je objavljen 09.01.2006. u 10:31 sati.