Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/anderlon

Marketing

Godišnji izbori

Kad usporedim ono što je Vidi Web Top 100 izvukao na površinu i ono koliko ja mogu naći u sat vremena boravka na webu, pomislim koja je glupost taj izbor. Da, izašao sam iz iznimno blagonaklone faze prema Vidi izboru. No, ajd, hvala bogu, zaključili su da im je ovo bio zadnji izbor. (Doduše, jedna kategorija im jako dobro odabrana.) Od Vidija su još gori samo luzeri iz Buga čiji se zadnji godišnji izbor sveo na svega 10 sajtova! Bug je redakcija koja je poznata po tome da ne prati i ne kuži Internet, pa ne razumijem zašto se i dalje trude oko toga. Neminovno je da se Bugov niz 50 – 25 – 10 završi nulom. Nikom neće faliti. PC Chipovac Borja će ti u dnevnom javljanju nabaciti 10 kvalitetnih sajtova na nivou onog što Bug nađe u cijeloj godini. A kad on radi svoj i samo svoj godišnji izbor onda je to ujedno i PC Chipov.

A da ne pričam u prazno evo nekih slučajnih sajtova na koje nailazim, a mislim da se nisu našli u izborima: www.h-alter.org - hrvacka alternativa, www.04zine.org - megazin za hackiranje stvarnosti, www.clubture.org - platforma suradnju neprofitnih udruga, www.mangura.net, www.studentnet.hr, www.kupus.net
Činjenica je da u prevladavajućoj gomili obeshrabrujuće bezvrijednih sajtova postoje sjajni biseri (slično kao i na Blogu, uostalom). I dalje je temeljni problem naći dobre i izvući ih na svjetlo dana, dati im impulse i publiku za nastavak života. I tu je smisao i važnost ovih isticanja i godišnjih biranja. Besplatna promocija koji ti izbori daju su neophodni za život i opstanak hrvatskog weba. Jer i dalje stoji žalosna činjenica da se hrvatski web i dalje napaja gotovo isključivo entuzijazmom i nadama. Nakon svih ovih godina.

Post je objavljen 09.01.2006. u 01:08 sati.