Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/anderlon

Marketing

Buđenje

Opet me pljusnuo Internet svom silinom i opet sam entuzijast i nema druge nego bilježiti, reagirati. U protivnom ću samo gomilati frustaciju u sebi. A neke od tih inspiracija bi mogle djelovati poticajno, "to make a difference".

Inspirira me Borja koji je trenutno najzanimljiviji autor na hrvatskom webu. A to i nije neka novost. To se čak odrazilo i na našu naslovnicu. Moraš imati slobodnu formu, da bez slika, bez elaborirane vijesti zabilježiš bian detalj. Forma je prevažna. Forma izvlači sadržaj. Forma te oslobađa briga. Forma te tjera da radiš pristojno, korektno u nedostatku nadahnuća. Dobra je ona forma u kojoj i prosječni talenti mogu dati doprinos. Kao punk recimo. Dovoljna je samo energija za početak.

Sviđaju mi se detalji dizajna Kontrapunkta. Inspirativno. Zašto Monitor na kraju svoje dugačke stranice ne bi imao 5-6 onakvih boxeva, koji će te natjerati da odskrolaš do kraja. Osim toga, najveće istine su uvijek najbolje skrivene.

Na Kontrapunktu sam našao članak Sadržaj tvog svakodnevnog života sa pitanjima. Malo su nadobudna, ali svejedno: Koliko sati dnevno provodiš ispred televizijskog ekrana? Kompjuterskog ekrana? Iza automobilskog stakla? Ispred sva tri “stakla” zajedno? Od čega se zaklanjaš? Koliko tvog života dolazi do tebe kroz ekran, posredno? Ako bi se tvoj život pretočio u film, da li bi ga gledao? Gdje možeš otići i pronaći tišinu i samoću? Ne «bijeli šum», već potpunu tišinu? Ne usamljenost, već finu samoću?...


Post je objavljen 08.01.2006. u 23:50 sati.