Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/arjunasssvp

Marketing

Sathya Sai projekt vodoopskrbe

Uz velike kapitalne projekte u prosvjeti i zdravstvu uspješno je realiziran još jedan golemi Sathya Sai projekt od velike važnosti za Indijsko društvo. Riječ je o vodoopskrbnom sustavu koji u nekoliko Indijskih država osigurava pitku vodu za preko 700 sela i urbanih naselja čime je trajno opskrbljeno višemilijunsko stanovništvo.
Na širokom zemljopisnom pojasu južne Indije, naime, tijekom mnogih mjeseci uslijed velikih suša vlada nestašica pitke vode. Osim toga u nekim državama ovog područja zbog specifičnog prirodnog sastava tla postojeći podzemni kapaciteti vode sadržavaju velike količine otrovnih metala što je za posljedicu imalo veliki broj oboljelih i umrlih. Jedini način na koji se je mogao adekvatno riješiti ovaj problem bilo je dovesti pitku vodu iz udaljenih prirodnih bazena što je obzirom na tešku gospodarsku krizu za indijsku Vladu predstavljalo nemoguć pothvat.
Na sreću Baba okuplja tim svojih stručnjaka i pokreće inicijativu da se posredstvom Sri SathyaSai Trusta krene u taj izuzetno zahtjevan i obiman posao. I tada započinje nova avantura u kojoj Sathya Sai Dharmički menadžment ponovo pokazuje snagu i učinkovitost u pristupu i vođenju nekog projekta. U rekordnom roku napravljena je kompletna projektna dokumentacija i ubrzo se započelo sa građevinskim radovima. Prva od ukupno tri etape završena je u srpnju 1995 godine, a nekoliko mjeseci poslije i ostale dvije.


Post je objavljen 08.01.2006. u 14:11 sati.