Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/tajchika

Marketing

LJUBAVNE PRIČE....

*MOJOJ USNULOJ LJUBAVI*
Zasto si otisao i ostavio me samu ovdje dole...Otisao si kada nam je bilo najljepse.ZASTO???Oprostila sam ti tvoju mladost,ali nikada ti ne mogu oprostiti taj otrov kome ni ime ne mogu spomenuti.Nisi me htio poslusati ni tada kada sam ti govorila.Nisi htio da priznas koliko te to unistava.Znala sam da ces otici prije ili kasnije.Voljela sam te moj nestasni djecace i nikada te necu moci preboljeti.Sve sto sam od zivota htjela nasla sam u tebi i bilo mi je dovoljno.Pamtim,u disku je svirao neki sentis,najljepsi na svijetu.Dosao si do mog stola i sarmom velikih zvijezda pozvao me na ples.Pricao si mi fazone,dozivljaje sa svojih putovanja i potpuno me ocarao.Morala sam da te zavolim.U pocetku sam mislila da je sve samo sala i da zelis pred drustvom da ispadnes faca koji osvaja samo jednim zamahom srce djevojke iz unutrasnjosti.Trazio si od mene da dokazem istinu.
Voljela sam tvoju mladost,tvoje prste u mojoj kosi,tvoje poljubce po mome tijelu.A onda iznenada kada mi je na vrata banuo tvoj brat mislila sam da ce pokazati ljutnju sto mu se brat vidja s starijom djevojkom.Od njega sam saznala koliko sam ti potrebna i koliko ti znacim.Cula sam ono u sta nisam mogla povjerovati.Odlucila sam da ti pomognem...i nikada ti ne kazem da sam od tvoga brata saznala tu mracnu istinu.Jedino sam ti priznala da znam sve.Pobjegao si od mene.Vjerovala sam da ces se vratiti,ali sam se prevarila.Danima se nisi pojavljivao.Onda sam rijesila da te potrazim...
Niko nije znao da mi odgovori gdje bih te mogla naci.Sjetila sam se mjesta na koje si odlazio kada ti je bilo tesko.Zatekla sam te u toj trosnoj kucici u grcevima i bolovima.Po tvome odlutalom pogledu vidjela sam da me ne prepoznajes.Zagrlila sam te najjace sto sam mogla,vjerujuci da te samo moja ljubav moze zadrzati kraj mene.I kao da si osjetio kroz zagrljaj svu silinu moje ljubavi prosaptao si samo:"Oprosti mi!"
Osjetio si kraj i pokusao da me zagrlis,ali nije bilo snage u tvome sitnome tijelu.Kapale su suze i kraj je dolazio.Onda odjednom sklopio si svoje umorne oci i zauvijek zaspao.Tog trenutka pozeljela sam da nema ni mene...Vrijeme je stalo.Sok je trajao predugo.Nisam znala kako sam se nasla u tvojoj kuci,u tvojoj sobi i sa nasom slikom u rukama.Citala sam tvojom rukom napisanu poruku na poledjini:
"Hvala ti Boze na ovim divnim trenucima.Znam da sam unistio svoj zivot,ali ne dopusti da se to i njoj dogodi.Nikada necu zaboraviti njene najljepse oci.Nikada."
Boljelo me sve to,ali nisam plakala.Shvatila sam da si na nas mislo onda kada si mi jednom rekao da:"SVE STO JE LIJEPO KRATKO TRAJE!"
Danas je evo godina dana kako si me ostavio i uskratio da budem sretna u tvome zagrljaju i poljubcima i budem potpuno sretna uz tebe.
Neka je rahmet tvojoj plemenitoj dusi i neka ti Bog podari najljepse mjesto u Dzennetu.
ISTINITA PRIČA....

*************************

Dok stoji na vjetru ona zaboravlja tko je. Dok stoji na vjetru ona je kao slijepac, bez štapa i bez ikoga. Stojeći na vjetru ona misli o ljudima, ona misli o sebi. misleći o ljudima ona sanja, misleći o meni ona odlazi, odlazi daleko, daleko.... I tamo daleko ona ne nalazi ništa vrijedno za sebe. Vraćajući se iz tog dalekog ona je umorna. Vraćajući se ona je zaboravila što je tražila. Vračajući se ona ne misli na mene. Vračajući se sa rukama u džepovima ona misli da sve zna. I zašto je stajala na vjetru i gutala prašinu. Ni za što je otišla tako daleko u tuđe. Ni zašto se vratila ni što je vidjela. Ništa ona ne zna ni zašto su joj ruke u džepovima. Ništa " JER NJENE SU OČI OSTALE DUBOKO ISPOD MOJIH OČIJU. NJENE SU RUKE OSTALE U MOJIM SAMO JE NJENO SRCE OSTALO TAMO NEGDJE DALEKO, DALEKO"...
*****************************
Spušta se tiho veče čuje se zvona glas, žalosno pismo pišem rastanku došao je čas. U ruci mi drhti pero kao da me neko bije, predamnom je vlažan list papira, jer suzu za suzom lijem. Takvi će biti dani, u srcu će biti tuga, za rastanak naš ljubavi kriva je druga. Ne znam što misle o meni što sam ja za tebe bila al' za rastanak ljubavi kriva je druga. Ne znam što misle o meni što sam ja za tebe bila al' ja za rastanak nisam kriva. Voljeću još mnogo njih, gledat ću još mnogo slika al' uzalud "JER NA NJIMA NIKADA NEĆE BITI TVOGA LIKA".
******************************
Danas je tačno mjesec dana od kada si me napustio. Ljeto polako izdiše, a ja gledam druge ljubavi kako se rastaju. Naša je umrla. I ako sam daleko od tebe nikada neću zaboraviti da smo se voljeli i smijali. Prihvatila sam te iskreno kao dijete nenaviklo na razočarenja i mislila da ćemo zauvijek ostati skupa. Prvi je sumrak gledam u zvijezde i mislim na tebe. Pusta mašta. Ne mogu preboljeti ni tvoj grijeh ni tvoje crne oči. Proteklih mjesec dana srušila se moja mladost i sreća, da voliš njene oči njenu kosu koja te je odvela od mene. Ne mogu da shvatim i neću, samo znam da ću te uvijek voljeti i ako sad pripadaš njoj. Evo upravo slušam našu pjesmu "JEDINA MOJA" I sve više postajem svjesna da će se moj život zvati imenom tvojim. Teško ću te preboljeti ljubavi moja velika "JEDINA TVOJA"
**********************************
Naslonjena na ruku, plakala je s njim i tugovala s njim. A sada sve je boli jer zna da on nju voli i čeka kada će zakucati na njena vrata. čekat će ga ona do kraja života al' iščeznut će ta njena ljepota. Kažu joj drugi : "Lijepo si biće", al' ona u sebi tugu skrit će. Ne znaju svi kako je voljeti, ne znaju svi kako je rastavljen biti. Na njenom licu poneki smiješak a iz očiju tužan bljesak. Tugovala je ona svakog dana ponekad je društvo razgovara. Dokle ce ovako ne zna ni sama. KADA ĆE PRESTATI OVAJ PRLJAVI RAT I OVA ŽIVOTNA TAMA????
*************************************
Na otoku malom na obali mora, tihi zalazak sunca, počela je jedna ljubavna priča. Ona je bila mlada i lijepa, voljela je pjesme i gitaru. Voljela je njega i ljubav na moru. On je bio lijep i mlad volio je pjesme i gitaru. Volio je tu mladu plavu. Grlio je i ljubio na moru. Bili su sretni i zadovoljni, o rastanku nisu razmišljali. Al' jednog dana ona ode, ode bez razloga bez pozdrava. On je tugovao danima. Da će samo nju voljeti rekao je svima tugovat će i čekati. Dan za danom, godina za godinom idu polako. A malu plavu još čeka netko. Lažne priče drugova rastaviše nju i njega. Sad drugovi u sreći uživaju: "A ON I ONA RASTAVLJENI TUGUJU"...
**************************************
Ako ikada saznaš koliko sam ti suza poklonila, saznat ćeš koliko sam te voljela. Ali će tada biti kasno. Možda sam sama kriva jer ti nisam htjela priznati svoju ljubav. Ni danas ne znam zašto sam tako postupila. Kajem se ja zbog toga al' sad je možda kasno. Ne mogu zaboraviti kad sam te upoznala i zavoljela kao nikog do sada. Ti si možda sa drugom sretan, to ti i ja želim. Otišao si uz huk vjetra uz pratnju kiša i zato znaj da srce te ne želi više. Nemoj se vraćati niti opraštaj od mene tražiti, a za ljubav me nemoj moliti više jer te nikada ne mogu voljeti. Uvijek smo sretni bili sa osmjehom na licu, a sada se pitam: "ZAŠTO SI ME OSTAVIO KAO NAPUŠTENU PTICU, KAO UBOGU SIROTICU?"


Post je objavljen 07.01.2006. u 22:10 sati.