Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/maranatha

Marketing

Varka divlje patke

Tri su mladića vrlo uspješno završili školu velikih učitelja. Prije rastanka obećaše jedan drugomu da će se sljedeće godine u isti dan ponovno susresti i donijeti najdragocijeniju stvar koju poronađu u svijetu.
Prvi nije dvojio: krenuo je u potragu za najdragocjenijim kamenom. Proputovao je pustinje i mora, osvojio planinske vrhunce i obišao poznate gradove, dok ga konačno nije pronašao. Najveća dragocjenost zablistala je u njegovim rukama. Vratio se u domovinu i pošao na susret s prijateljima. Drugi je mladić stigao vodeći za ruku prekrasnu djevojku: "Uvjeravam te da je ljubav nadragocjenija stvar na svijetu", reče prijatelju.
Čekali su trećega.
On se pojavio tek nakon nekoliko godina. Tragao je za Bogom. Savjetovao se s najpoznatijim učiteljima, ali Boga nije našao.
Jednoga dana, umoran od bezuspješna traganja, odmarao se na livadi pored jezera. Iznenada spazi divlju patku kako usred šaša traži izgubljene pačiće. Kako bi kojega pronašla, skrila bi ga pod krilo i žurno plivala dalje. Bilo ih je mnogo, tako da je posljednje pače zbrinula tek o sunčevu zalazu.
Čovjek se namiješi i pođe natrag u domovinu.
Čim su ga prijatelji ugledali, pokazali su mu svoje dragocjenosti: blistavi dragi kamen i prekrasnu djevojku. Jedan od njih radoznalo ga upita: "Što si ti dragocjenoga pronašao u svijetu? Mora biti nešto veličanstveno kad si ostao tolike godine, vidimo to po tvome smiješku..."
"Tražio sam Boga", odgovori treći mladić.
"I jesi li ga pronašao?" upitala su ona dvojica.
"Otkrio sam da je on mene tražio."



Post je objavljen 07.01.2006. u 13:16 sati.