Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/bottom

Marketing

What a doctor should never say to a gay guy

Počelo je jednostavnim pregledom zbog obične gripe, a završilo se šokom. Doktor je rekao da se ne radi o gripi. Neki simptomi nedostaju, a to sam i sam primijetio. Koji mi je onda vrag. Nakon detaljnijeg ispitivanja o simptomima, doktor je predložio više različitih uzroka. A onda je onako ležerno dodao: na kraju bi možda trebali napraviti i HIV test.

Napravio sam test prošli tjedan, rekao sam, ni ne shvaćajući što je doktor htio reći. Je li bio negativan? – upitao je. Ne znam, još nisam provjerio rezultate.

Sjedam u auto a tri slova, HIV, mi odzvanjaju u glavi. Ubrzano vozim u drugu kliniku u kojoj sam napravio test. Po glavi mi se vrti tisuće misli i scenarija. Sjećam se Erica s kojim sam nedavno započeo raspravu o AIDS-u, a on me prekinuo rekavši da ne želi o tome razgovarati. Sjećam se Fabiana koji mi je opisao vlastiti strah dok je čekao rezultate svog testa.

Tih nekoliko kilometara u prometnoj gužvi mi je vjerovatno bila najduža vožnja u životu. Ulazim u kliniku, dolazim na šalter, pokušavam objasniti zbunjenoj bolničarki zašto sam došao. Konačno mi pokazuje rezultat testa – negativan! Smiješak olakšanja ozario je moje lice.

Ali to nije kraj priče. Od zaraze do detekcije virusa mogu proći mjeseci. Što znači da ne mogu biti 100% siguran.

I što sve ovo za mene znači? Baca novo svjetlo na dvojbe iz prethodnog posta.

Post je objavljen 07.01.2006. u 09:08 sati.