Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/novac

Marketing

Novogodišnje "odluke"

Danas je tek četvrtak, a kladim se da je preko 50% novogodišnjih odluka/rezolucija već prekršeno;) ostalih 45% će biti riješeno do kraja ovog mjeseca, a možda ih se 5% ostvari do kraja godine. Novac je potrošen, cigareta je zapaljena, itd. itd. Zašto smo tako slabi? Zato jer nismo ni najmanje inspirirani da ostvarimo sve te odluke, nemamo odgovor na pitanje "zašto". Zašto bih ove godine zaradio duplo više nego prošle? Kad bismo imali dobar odgovor onda bismo možda i uspjeli zaraditi. Bilo bi lijepo imati duplo više novaca, ali budimo iskreni jesmo li spremni uložiti duplo više truda? Ustati ranije, raditi kvalitenije i bolje? Jesmo li spremni uvijek dati malo više nego prošli put? Nismo. I zato je svaka godina ista i stalno stojimo na mjestu, a vrijeme leti. Uskoro ćemo i u penziju bez ijedne kune. A ipak, ne mora biti tako.

(Moja) jedna jedina odluka
Mislim da je jedna prava odluka dovoljna. Ne treba nam cijeli popis želja koje se nikada neće ostvariti. Evo moje ovogodišnje odluke: "neka zarađivanje novaca bude zabavno". Fakat mi idu na živce priče o krvavom, teškom mukom zarađenom novcu. Pa jebeš takav novac onda. Mora biti zabavno, mora biti zanimljivo i dovoljno inspirativno da se sami pokrenemo. Dosta nam je prisiljavanja. Kada se za nešto zapalimo to radimo satima i danima i baš nam je gušt. Jedva čekamo jutro kako bi nastavili, stalno nam dolaze ideje kako to još bolje napraviti i uživamo u cijelom procesu jednako kao i završenom poslu.

Ciljevi ili želje?
Jedina je razlika u tome što su ciljevi zapisani i imaju određeni rok. Na primjer: "želim više novaca" je želja koje se nikada neće ostvariti, ali "do kraja godine zaradit ću 200.000 kn" je cilj koji će se ostvariti. Pretvorite želje u ciljeve, zapišite ih na papir i odredite datume, a onda držite papir na vidljivom mjestu. Šanse za uspjeh se povećavaju milijun puta.

Koji su vam novčani ciljevi ove (2006) godine?

eh da, nisam vam čestitao novu godinu i zaželio gomilu novca, to treba pod hitno ispraviti i zato ću se poslužiti izjavom jedne poduzetnice kojoj ova 2005. i nije baš bila dobra godina: " nemojte mi poželjeti da mi nova godina bude bolja od ove, treba biti puuuuuuunooooooo bolja" :)) E pa dragi blogeri želim vam puuunnooooooo novaca u ovoj godini.


Post je objavljen 05.01.2006. u 21:49 sati.