Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/cnn

Marketing

Racionalizacija poslovanja po državnom modelu

Molim vas da objavite ovo pismo, koje svjedoči o tome kako bi pojedinci htjeli, ne prezajući ni od koga te ne znam uz čiju podršku, da nekom država bude mama, a nekom maćeha.
Evo, naime, o čemu je riječ. Zaposlen sam u uredu APN-a (Agencija za pravi promet i posredovanje nekretninama) u Kninu, čiji je osnivač Republika Hrvatska. Premda se otkup nekretnina nastavlja i 2006. godini, prije nekog vremena stigla mi je odluka kolegija kojom mi, kako piše, radi smanjenja posla te iz ekonomskih i organizacijskih razloga, radni odnos prestaje sa 31. prosinca 2005. Time moja četveročlana obitelj ostaje bez ikakvog dohotka, jer nam je to bilo jedino primanje. Međutim, u isto vrijeme svaki tjedan, mislim radi viška radnika u dotičnoj sredini, nedostatka posla i koječega drugog, iz Osijeka dolazi djelatnik koji je član tog kolegija i njegova kći, koja dođe u Knin kako bi svoje radno vrijeme provela surfajući Internetom, naravno uz dnevnice, plaćene putne troškove i troškove hotelskog smještaja u Zadru, "radi uštede", kako bi, eto, kao pojačanje mogli pripomoći da se završi stambeno zbrinjavanje na području Knina, odnosno "radi pomanjkanja posla", a ja i moja obitelj koji smo tu rođeni i tu smo preživjeli sve ratne strahote te smo simbol stradanja Hrvata na ovim prostorima za vrijeme Domovinskog rata, sada moramo na ulicu. Pitao bih odgovorne, s obzirom na ovakva događanja, gdje je onda nama mjesto možda bih ja trebao ići u Osijek ili slično!? Nije mi ni na kraj pameti da bih tako nekome otimao kruh iz usta na njegovu kućnom pragu.
Na kraju bih poručio svima onima u vrhu koji o nečemu odlučuju da malo pogledaju i onemoguće ovakva događanja, jer država pripada svima nama bez obzira na to imali mi iza sebe jake klanove ili ne. Smatram da bih "državne" poslove koji se nude u pojedinoj sredini ponajprije trebalo dati ljudima koji tu žive jer se u protivnom postavlja pitanje gdje je im je onda mjesto.


Vlado Čengić, Knin, Šimunovićeva 6


Post je objavljen 05.01.2006. u 15:44 sati.