Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/modestiblejz

Marketing

Pravosuđe kao kornjača

Napokon je jedan hrvatski sud, ovaj put Šibenski Županijski sud, odredio pritvor i provedbu istrage protiv Dragana Vasiljkovića (51), poznatijeg kao Kapetan Dragan, zbog ratnih zločina protiv zarobljenika i civila koje je počinio 90ih u okolici Knina, na području tadašnje Krajine.
Ma baš fino, sud odredio pritvor - a zec još u šumi. Ma krasno! Ovaj se mamlaz u Australiji sunča i daje satove golfa, a oni će njega pritvorit. Ma šta će ga pritvorit, ko će ga pritvorit – soli na rep će ga odavde pritvorit! A gdje je sud bio prije mjesec-dva, kad se Kapetan Draganče kao paun kočoperio po Beogradu i doslovno izrugivao Hrvatskoj i hrvatskom pravosuđu? Gdje je sud bio kad je ta pompozna i bahata budala izazivala Hrvate da mu dokaže krivnju? Gdje je onda bila prijava?!

Vele da je ova prijava proceduralni postupak kako bi se pokrenula međunarodna tjeralica, a na osnovu koje će ga Australija tek moći isporučiti. I to je sve super, ali što se nije sa tom tjeralicom moglo i prije? Ha? Prije godinu, dvije, pet? A ne da nam se jedan zločinački kreten ruga, doslovno pred vratima i u dosegu naše spore ruke pravosuđa. I tko zna koliko ih se još takvih po svijetu šeta, zaštićeni anonimnošću, neznanjem i našim nepravodobnim djelovanjem?!

Nije dužnost tuđe vlade da prepoznaje zločince, to je naša dužnost, i ako je mi ne obavimo na vrijeme i kako bog zapovijeda - onda ni ne zaslužujemo ništa osim ruganja. U svakom slučaju, ovaj potez Šibenskog Županijskog suda pozdravljamo, ali uz jednu napomenu – gospodo, brzine ne bi falilo! Ministrice jeste čuli?

..a ovdje o plinu ili zašto bi se Hrvati trebali preusmjeriti na fažol ;o)

Post je objavljen 03.01.2006. u 19:52 sati.