Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gogame

Marketing

2. Zimski otvoreni go-turnir Go-kluba 'Velika Gorica' – 31. 12. 2005.

Prošle zimske sezone smo 2. Zimski igrali na samu Novu Godinu. Ovaj sada je na Staroj. Ne propuštamo termine, pa su nam tako turniri i na blagdane. Igramo ujutro i rano poslijepodne, a u to vrijeme domaćice nekako žele da im djeca daju malo mira, a kako je uz ovu igru pretežno mladost, blagdansko igranje nije neki problem. A mi koji igramo, igrom proslavljamo.
Bilo nas je malo više nego na Badnjak. Zanimljiv sastav se okupio. Aspiranti za vrh su Stjepan, Zvonko, Matej, Tea, a nije za zanemariti i Mladena. Robi je nešto van forme.
Pogledajmo tabelarno što se to danas ovdje zbivalo i kako smo se zabavljali uz crno-bijele kamenčiće na mreži unakrsnih 19x19 crta. Vrijeme za razmišljanje 30 minuta po igraču i byoyomi od 15 sekundi za potez. Komi u ravnopravnim partijama je bio 6,5 poena. Partije su bile handicap po razlici u kategoriji umanjenoj za 2. Igralo se u 'Centru za odgoj i obrazovanje Velika Gorica' u Zagrebačkoj 90. Odigrano je pet kola.

1. Matej Zakanj 8. kyu (Velika Gorica), 5 bodova i sos 14
2. Zvonko Bednjanec 1. kyu (Velika Gorica), 3 boda i sos 16
3. Tea Robotić 8. kyu (Vukovina kraj Velike Gorice), 3 boda i sos 15
4. Stjepan Meštrović 6. kyu (Velika Gorica), 3 boda i sos 14(67)
5. Mladen Smud 3. dan (Velika Gorica), 3 boda i sos 14(66)
6. Leon Josip Telak 20. kyu (Zagreb), 3 boda i sos 11
7. Marko Ugarčina 11. kyu (Velika Gorica), 2 boda i sos 12
8. Nikola Primetica 21. kyu (Zagreb), 2 boda i sos 10
9. Robert Jovičić 11. kyu (Zagreb), 1 bod i sos 12
10. Filip Galeković 25. kyu (Velika Gorica), bez boda i sos 6
Nove kategorije: 19. kyu: Leon Josip Telak
Nekako se desilo da su u prvomn koplu igrali po snazi jednaki ili vrlo slični protivnici.
Iznimka je bila Tea, koja je stigla nešto kasnije i ostade joj do tada neparni Filip. U toj je partiji bilo devet prednosnih kamenčića.
Matej ja danas pokazao da je njegova kategorija preslaba. Igra puno jače. Pravila napredovanja su takova, da se mora napredovati na turnirima koji se buduju za rating-EGF. On igra i pobjeđuje. Pobjedio je sve direktne konkurente i sa dva boda prednosti osvojio prvo mjesto. I nisu to bile neke tijesne pobjede. Tako je Meštra ispratio sa 69,5 razlike, protiv Marka su nabrojali 184,5 razlike, a Zvonka, Teu i mene je sredio predajama. Meni je, u već premočno dobivenoj poziciji, prodao lijep štos rušenja kuta. Svaka čast! Za njega bi trebalo nači načina za napredovanje, za odlaske na jače turnire. Prvenstvo Europe za mlade je u St. Petersburgu. Svatko sam snosi troškove, a put je skup, a u klubu ima malo novaca. Sponzora nemamo, osim redovna financiranja preko Zajednice športskih udruga. Dobili smo nešto od grada na natječaju u borbi protiv štetnih ovisnosti, i to je to. Mi smo igrači i nismo vješti u sakupljanju potrebnoga nam novca. Eto, talenata imamo, ali sve nekako ostaje na tome.
Zvonko predvodi petorku sa po tri pobjede. Ima najbolji sos među njima. Krenuo je oštro. Prvo je pobjedio Mladena. To mu je već treća pobjeda za redom s tim protivnikom i može se govoriti, da je on trenutno igrač u najboljoj formi u velikogoričkom go-klubu. Ova mu je pobjeda bila uvjerljiva, čak sa 37,5 poena razlike. Nakon pobjede protiv Leon Josipa sa devet bprednosti sredio ga je Matej predajom, a potom i Tea, ali dosta tijesno sa 1,5 poen.
Treća je bila Tea. Nije je bilo neko vrijeme, ali je kreativnost i bistrinu sačuvala. Nakon što je Filipšu oborila cijelu ploču s devet prednosti, naišla je na Meštra. S njim redovno teško izlazi na kraj i gubi. Bilo je tako i ovaj puta uz čak 60,5 poena. Pobjedila je potom Leon Josipa i Zvonka, a u poslijednjem kolu protiv Mateja ništa se nije dobro moglo učiniti.
Meštar je četvrti. Jednak je s Mladenom po sos-bodovima i odlučio je jedan sosos-bod. Sitno, ali vrijedno jednoga mjesta više. Nakon poraza od Mateja u prvom kolu je pobjedio Teu, Marka i Robija. U poslijednjem kolu, u pokušaju hvatanja drugoga mjesta, gubi od Mladena predajom partije.
Mladen se trudio, ali izgleda da nije u formi. Pomalo zabrinjavajuće, jer za malo više od mjesec dana treba u Amsterdamu braniti naše boje. Da kažem, da je to opuštanje pred veće napore. Znam iz iskustva da mi se slične stvari događaju podsvijesno. Ima neki čudan redoslijed što se dešava pod nadzorom nekih sila kojima svijesno ne vladam. Biti će, da je sve u redu. Zvonko je sada sigurno jači od mene, a Mateju je osam prednosti previše. Meštar je nažalost u zadnjem kolu stradao. Nekako mi krenulo u toj partiji. Sorry Meštre.
Leon Josip napreduje. Današnjom igrom je ponovo pokazao da mu vrijedi i dalje mijenjati kategoriju i on prelazi u 19. kyu. Pobjedio je Marka, Nikolu i Robija, a izgubio od Zvonka i Tee.
Marko je pobjedio samo nekako, u zadnje vrijeme, indisponiranoga Robija. Drugi je bod dobio bez borbe u poslijednjem kolu zbog tada neparnog broja natjecatelja.
Nikola je pobjedio jedino Filipa, a isto kao Marko jedan je bod dobio bez borbe.
Robi je odigrao sve partije u svim kolima i ostao je bod iza Marka i Nikola. On je inače jači, ali u nposlijednje vrijeme je ušao u neki čudan odnos prema igri. Često predaje partije. Desi mu se previd i klone duhom. Pričamo o tome, ali je taj negativni emotivni momenat, prema njemu samome, vrlo jak. Robi i ja sam imao takove faze. Nemoj odustati. Vrijediti će. Vidjeti češ. Otvoriti će se neki novi vidici.
Filip je morao nakon trećeg kola kući. Stanuje van Velike Gorice i ovisi o prijevozu. Bilo je vrijeme za autobus.
E, tako. Odigrali smo naš redovni starogodišpnji vikend-turnir i Nova Godina sada smije doći. Čujem da već praši svijetom i da je u Japan već stigla. Okreće se ova naša kugla polako i neumorno. Koja li je to sila što je tako dugo drži u tom kretanju? Zadivljen sam kada pokušam dokućiti te vrijednosti. Samo naprijed majko hraniteljice sviju nas. Se pitam samo jesmo li dobri prema tebi?
Slijedeće subote, 7. siječnja, igrati ćemo 3. Zimski, kao i obično u Centru u Zagrebačkoj 90 s početkom u 10:30, a ja i još ponetko smo tamo već od 9:30. Svi mogu doći, jer pristup je besplatan.
Izvjestio bl. Muradenu

Post je objavljen 31.12.2005. u 21:27 sati.