Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/tep

Marketing

Stara godina

Bez obzira na već odavno okićeni bor i približavanje Nove godine, danas moram misliti na druge stvari. Obećao sam napisati jedan znanstveni članak na petnaest kartica. Danas je zadnji rok da ga pošaljem uredništvu izdanja, a nedostaje još par kartica i sažetak na engleskom. Dakle, dan je u potpunosti radni.
Tako sam se danas u zoru probudio, izašao na terasu, tek toliko da vidim kakvo nam se vrijeme sprema. Pogledao sam prema istoku, prema Maslinskoj gori, a tamo se spremao lijepi izlazak sunca.

Image Hosted by ImageShack.us

Dok tako stojim unutar zidina jeruzalemskog Starog grada, nedaleko od mjesta gdje je nekada stajao židovski Hram, ne mogu a da se ne sjetim onih riječi proroka Ezekiela, koji govori o Maslinskoj gori kao mjestu nad kojim Bog zastaje kad napušta Hram za babilonskoga progonstva: »Kerubini podigoše krila i točkovi se digoše za njima, a Slava Boga Izraelova lebdijaše nad njima. Slava se Gospodnja vinu iz grada i zaustavi se na gori, istočno od grada«.

Image Hosted by ImageShack.us

Istim putem, nakon progonstva, Slava će se Božja i vratiti u Jeruzalem i u svoj Hram. Kaže Ezekiel: »I gle, Slava Boga Izraelova dolazi od istoka; šum joj kao šum velikih voda: i zemlja se sjala od slave njegove«.

Image Hosted by ImageShack.us

Ovo me tako razveselilo u ranu zoru da sam odlučio staviti ovdje i linkove za ove slike u boljoj rezoluciji, ako biste ih slučajno htjeli imati na svom računalu. Pa, zar nije vrijeme darivanja?



Nakon divljenja ovom prizoru, proradio je i želudac, pa sam odlučio doručkovati ove fine medenjake s cimetom.

Image Hosted by ImageShack.us

A sad, meni na posao, a vama i meni: Sretna Nova godina!


Post je objavljen 31.12.2005. u 08:31 sati.