Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/islenska

Marketing

Busby Berkeley

Ajme, bio sam u Castro Theatre na Busby Berkeley double feature večeri!! Prekrasno!! Za početak, kino je najljepše kino u kojem sam bio. Izgrađeno 1922. u Art deco stilu, s freskama, orguljama, lijepim predvorjem - autentično i izvorno mjesto, bez imalo kiča (ako zaboravimo na kokice). Orgulje su predivne, a prije projekcije tip je svirao muziku iz Tridesetih, leđima okrenut publici, i samo bi se svako toliko naklonio. Identična scena nekim špicama Flying Circusa, samo što je tip bio obučen. Sa zadnjim tonovima orgulje i orguljaš se spuste malim scenskim liftom u pod, i ostane samo platno.
A na platnu, prije svega, kako i spada, foršpani. Za filmove koji će se vrtit uskoro, naravno. A uskoro se vrte Mighty Joe Young iz Tridesetih (Biggest adventure ever seen on screen!!), i Saturday Night Fever. Da li moram napominjati da su foršpani originalni, i pregenijalni, pogotovo Mighty Joe Young!?
I onda Busby. Ah krasote. U drugom filmu u glavnoj ulozi je James Cagney, koji onda i pleše i pjeva i glumi i krasan je.

Onda dođem doma i čitam kako se u Zagrebu prepucavaju hoće li se igdje uopće ikad više puštat kinotečni program, a u Rijeci zatvaraju i preostala dva kina. I dođe mi da imigriram iz higijenskih razloga...

No, nakon filmova, poneseni atmosferom i krasnim jednim unutarnjim osjećajem, moja domaćica i ja smo ni pet ni šest nego preko puta, u neku birtiju koja se inventivno zove The Bar. Kako je Castro gay četvrt, svi barovi su gay, ali ponegdje dopuštaju heteroseksualcima ulazak. Cijeli kvart je vrlo rezidencijalan, visoka srednja klasa i sitniji bogataši tu žive, i jedina razlika u odnosu na ostale dijelove grada (osim što je jedan od bogatijih kvartova) je da se tu ljudi drže za ruke, i da ima jako puno duginih zastavica posvuda. I imaju najbolju sladoledarnu u gradu. I vrlo dobre restorane. Znaju uživat... Free Image Hosting at www.ImageShack.us
E dobro, The Bar nije nešto. Ono, puno medvjedića, i velike porcije alkohola. I furka malo na Osamdesete. Ali, pun sam ideja za Gay bar :-))

Retro je jako u modi ovdje. Jučer smo bili u Cat Club, gdje puštaju samo Osamdesete. Na dva floora. Kombinacija je slijedeća: Tranzistor, bez cigareta, s ogledalima i lošim ozvučenjem. U jedan i pol se prestaje točit alkohol. Na ulazu se čeka red (!!) i provjeravaju ti koliko imaš godina. Dodaš tome loše DJe, iritantnu rasvjetu, jako grijanje i snažne ventilatore, i dobit ćeš jedno od najkool mjesta u gradu. I/ili prehladu grla. Whatever.
Upad za Novu godinu - 50 dolara. 45 ako si obučen u Osamdesete. Tema večeri: 1984. Khm...

Rađe ću se šetat gradom. I fotkat. Evo još pokoja.

Free Image Hosting at www.ImageShack.us Zaljev - opet sam gledao Bullitta. Imao je stan dva bloka od mene, fotkat ću čim prestane kiša padat.

Free Image Hosting at www.ImageShack.us Opera

Golden Gate Park je navodno najveći urbani park u zemlji. Znači u svemiru, jer tu je sve preveliko.
Park je vrlo lijep i ugodan, ima muzeje i koncerte i sportske terene i bizone i ždralove i kornjače i nije zoo nego je park. Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us





Post je objavljen 30.12.2005. u 20:33 sati.