Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gogame

Marketing

Go-problem broj 80

Ovaj puta nisam zaboravio zbirku problema i nema potrebe da sam kemijam neke probleme. Dost ih je i bez kemije.
Po zbirci dolaze na red opet grupa nekako jednostavnijih sa nešto manje kamenćčića u postavama. Problemi koji su na blogu iz te zbirke slagani su nekim smislenim redom. Prateći ih moguće je učiti i naučiti razne trikove, zahvate i kombinacije. Sve to je lakše i zbog objašnjavanja riješenja.
U današnjem slučaju imamo grupu bijelih kamenčića u zagrljaju crnih. Crni je na potezu i potpuno je normalno razmišljati o mogućnosti sprijećavanja opstojnosti njihove. Je li to moguće? Pa, jest. Ajde pronađite kako. Ovaj puta naučiti ćete tehniku prikračivanja sloboda, ostavljanja lažnoga oka i nemogućnost presjecanja zbog manjka sloboda. Sve sam Vam rekao. Pitanje je samo da li ste me razumjeli? Ako niste sada, budete početkom slijedeće 2006. godine, kada će na blogu biti rješenje s objašnjenjem.
Godina još nije gotova. Pogotovo ne za nas go-igrače Velike Gorice i okolice. Sutra u subotu 31. 12. je naš 2. Zimski vikend-go-turnir. Igramo bez zastoja. Prošle godine smo igrali na samu Novu godinu. Već sada znam da će neki doći. Nešto se najavljivala i Tea, tu malo niže, u komentarima. E, Tea, nemoj odmah dati rješenje u komentaru. Znam da ti to možeš skoro žmirečki. Nek se oni drugi malo gombaju.
Dakle sutra 31.12. u Centru u Zagrebačkoj 90 u Velikoj Gorici je turnir. Početak je u 10:30 i kak obično velim: 'Dojdite koju minutu ranije, a ja sam tam već u 9:30'.
Škvadro i svi koji naiđete i dragi moji prijatelji evo na ovome blogu Sretna Vam Nova 2006. godina i da Vam se i najluđe želje ostvare. Ovoi 'najluđe' sam neki dan čul. Baš je guba.
Pozdrav bl. Muradenu


Post je objavljen 30.12.2005. u 11:00 sati.