Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gogame

Marketing

Zoran Janković pobjednik Jadranske Dopisne Go Lige 2005.

Prije dva dana, 28. 12. 2005. Zoran Janković je završio i svoju poslijednju partiju u sklopu Jadranske Dopisne Go Lige protiv Mladena Bogdanovića iz Bijeljine, dajući dva prednosna kamenčića, pobjedom za 37,5 poena razlike.
Osvojivši 30 bodova uz dva poraza sada je nedostižan na prvome mjestu. Zoran Janković je igrač 5. dana iz Kragujevca. Go igra od 70-tih godina. Veliki dio svoga života posvetio je ovoj divnoj igri. Jedan je od pokretača mnogih aktivnosti vezanih uz go. U novije vrijeme baveći se informatikom, osmislio je i pokrenuo Tengen go forum, na kojem se na internetu nalaze velik broj igrača i koji kao medij bez granica pomaže svima, koji vole ovu divnu igru u druženju.
Prošli mjesec je, u paru s Ivom Gabarić, igrao na 16. parskom prvenstvu svijeta u Tokyu. Osvojili su 29. mjesto među 32 para iz cijeloga svijeta.
U Ligi je sada među vodećim mjestima ostalo otvoreno pitanje drugoga mjesta. Zoran Simeunović 5. dan iz Bijeljine ima odigrati još dvije partije sa Zoranom Nešićem iz Požarevca. Pred njime je uz jedan bod prednosti Dean Repac iz Beograda, ali je on završio sve svoje partije.
Zanimljiva je i borba za četvrto mjesto: Ljubiša Vasić iz Kragujevca ima 23 pobjede i još jednu partiju u tijeku. S istim brojem bodova je za njim Ismet Alibašić iz Zagreba, ali je završio sve partije. Šanse ima i Mladen Smud iz Velike Gorice koji trenutno ima 22 boda i još tri partije u tijeku. Vrijedi napomenuti da jednu partiju Mladen ima izgubljenu u samom završetku protiv imenjaka Bogdanovića, ali se još igra.
Zanimljivosti još ima, ali kraj se već jako primakao. Produženo je završavanje partija za još mjesec dana i dat je novi rok završetka do 1. veljače. Bilo je neodređenosti pri određivanju vremena za igru, što je dovelo do neurednog završavanja partija. Slijedeće sezone, poućeni ovim iskustvom, toga neće biti.
Za novu sezonu trenutno je 16 prijavljanih natjecatelja. Od prošlog javljanja nova tri su: Zoran Janković 5. dan iz Kragujevca, Mirtha Barbetti 9. kyu iz Cormonsa i Guido de Demetrio iz Trieste-a. Prijave intenzino idu dalje i za očekivati je još podosta novih natjecatelja. Igrati će se u nekoliko jakosnih skupina.
Pripremio bl. Muradenu

Post je objavljen 30.12.2005. u 10:23 sati.