Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/punkrockmetal1

Marketing

Snoop Dogg

Calvin Broadus ili umjetničkim imenom Snoop Dogg rođen je 20. listopada 1972. godine u Long Beachu u Californiji. Jedan je od najvećih i najkontraverznijih ličnosti rap glazbe. Njegovi počeci sežu još od 1990. godine kad je surađivao sa popularnim reperom Dr. Dre-om pojavivši se na njegovom albumu “The Chronic“ u hit pjesmi 'Deep Cover'. Na vrhove glazbenih top-lista popeo se 1993. godine vrlo uspješnim debi albumom "Doggystyle". Taj album bio je prvi debi album koji se popeo na 1 mjesto Billboard liste. Kasnije su uslijedili "Tha Dogg Father" (1996) i "Top Dogg" (1999).
Kao i većina njegovih kolega repera i on je imao dosta problema sa zakonom. Tako je odslužio i zatvorsku kaznu za posjedovanje droge, a 1995. godine bio je optužen za ubojstvo Philip Woldermariama ali je bio proglašen nevinim. Okušao se i u glumačkim vodama, imao je nekoliko manjih uloga u filmovima "Half Baked" (1998), "Training Day" (2001) i "Starsky and Hutch" (2004).
Ne, popularni reper nije završio iza rešetaka zbog trave ili seksa s malodobnicama, a nije se čak ni odlučio održati tamo koncert poput nenadmašnog Johnnyja Casha. On samo demonstrira pred zatvorom zbog smrtne kazne Tookieju Williamsu.





Post je objavljen 28.12.2005. u 21:02 sati.