Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/againstme

Marketing

X-mas

Na sve strane čujem prigovore o komercijalizaciji Božića. Svi se čude, zgrožavaju.. A ja samo onak, flegma - Ma daj? Božić komercijaliziran? No shit.
Pa šta se svi toliko čudite?! U današnje vrijeme SVE je komercijalizirano. Čak i najosnovnije potrebe, kao što su hrana, higijena, seks.. a svi znamo da su religije komercijalizirane od samog svog nastanka..

Hey baby!

Ne kažem ja da se s tim trebamo pomiriti, ja samo kažem da se trebamo prestati čuditi.
Ja nisam vjernica, al dobivam poklone na Božić. Ne odbijam ih, volim poklone, ko i svi :) I dajem ih, frendicama koje su mi rekle da ih očekuju hehe

ajde, ajde.. napravite nešto. učinite pomak. i dare you


UPDATE : komentatori (aka kolege blogeri ;) ) mi se čude..kao kakva komercijalizacija religija? O čemu ja to pričam? Da, točno o tome. Ko-mer-ci-ja-li-za-ci-ja. Želiš krstit dijete? Plati. Želiš poslat dijete na prvu pričest? Plati. Želiš krizmat to isto dijete? Plati. Svake godine doći će ti svećenik doma i blagoslovit ti kuću. Ali.. pa znaš, ono.. PLATI. To je tako u praksi.

A kad bi svi razmišljali kao felga ("Da se išta moglo napravilo bi se."), nikad se ništa ne bi promijenilo. Problem je šta, ako većina ljudi tako razmišlja, možemo odmah otić u najbliži kut i tamo umrijet. Tako ne može doć do evolucije.....a kamoli revolucije.

P.S.-vrijeđanje pripadnika religija mi nije namjera, al ako se neki nađe uvrijeđen mojim (budućim) tekstovima, nije mi žao. Vjera da, religija ne, ukratko je moje mišljenje, a ako nekog zanima, moje mišljenje se preklapa sa ovim postom.

Post je objavljen 27.12.2005. u 23:52 sati.