Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/uskoplje

Marketing

Zapljena droge

Kod dvojice Uskopljana policija pronašla 1,1 kilogram marihuane i dozu heroina...


Provodeći kontrolu u okviru akcije "Mirni blagdani", policijska patrola i pripadnici Odjela kriminalističke policije Policijske uprave Konjic i Jedinice za podršku MUP-a HNK zaplijenili su u četvrtak navečer 1,1 kilogram marihuane i dozu heroina, piše Dnevni avaz.
Potvrđujući ovu informaciju, Amir Begić, načelnik PU Konjic, kazao je da je droga pronađena prilikom rutinske kontrole automobila u Sarajevskoj ulici u Konjicu, na dijelu magistralnog puta M-17.
Policajci su zaustavili "golf 2" kojim je upravljao Ivan Jurleta (28) iz Uskoplja, a s njim u automobilu bio je i suvozač Vjekoslav Brnada (30) iz Humca kod Uskoplja.
Pas Jedinice za podršku MUP-a HNK najprije je pronašao dozu heroina. Nakon ovog traga, detaljno je pretreseno vozilo i tom prilikom pronađen je kilogram i stotinu grama marihuane - kazao je Begić.
Jurleta i Brnada odmah su uhapšeni. O događaju je obaviješten i nadležni kantonalni tužilac. Otvorena je istraga o ovom slučaju, a protiv dvojice uhapšenih bit će pokrenuta krivična prijava zbog posjedovanja droga.
Načelnik Begić kaže da su se uhapšeni kretali iz pravca Sarajeva, ali nije mogao reći da li je droga nabavljena na tamošnjem crnom tržištu. Kontrolom "golfa 2" utvrđeno je da registarske tablice i dokumentacija o automobilu pripadaju drugom vozilu (izvor: avaz).

Post je objavljen 26.12.2005. u 00:05 sati.