Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/ddadd

Marketing



Poklonopoklonstvo :)

Kako vi sa poklonma? Ste dobili ono što ste željeli?
Moja obitelj slavi Božić, oduvijek smo imali lijepu jelku, ića i pića, oduvijek smo si sretno čestitali i uvijek nam je Božić bio poseban dan.

Unatoč posebnosti tog dana, moja obitelj nema običaj darivanja za Božić! To je razlog zbog kojeg ja u to doba nikad ne kupujem poklone. Svim svojim bližnjima napomenem da mi ništa ne treba, da je sve ono što bih ja eventualno želio preskupo i da se ne bih osjećao ugodno da mi to poklone, a da mi više zaista ne treba 1000 stvarčica po kući, stvarčica kao što su npr. neki bedasti privjesci, šarene ukrasne svijeće koje loše gore, okviri sa smiješnim natpisima koje nikad nigdje neću objesiti, tanga gaćice (o, da bilo je i toga), kravate (više ne nosim odijela...a i da nosim, interna fora je da se traže najružnije kravate koje je moguće pronaći na tržištu)...

Kao što znate, draga je ovih dana dobila badminton reket i blok flautu...iako sam rekao da je jedno za Nikolu a drugo za Božić, prava je istina da su i jedno i drugo samo moji pokloni njoj, pokloni od srca, pokloni jer sam želio da napreduje u onom što voli i jer sam želio vidjeti osmijeh na njenom licu. Smisao Božića ne bi trebali biti pokloni, smisao Božića je u obitelji, u ljubavi, u zajdništvu, u slavljenju dana kad se rodila beskrajna ljubav!

Nisam vjernik, ali volim Božić, volim dan kad smo svi nekako blaži, topliji, okrenutiji pravim vrijednostima, volim dan kad utrka za novcem nakratko stane i kad se svi nakratko vratimo u djetinjsvo dok slušamo božićne pjesme, dok gledamo okićeno božićno stabalce, klopamo mirise iz djetinjstva ili čitamo čestitke koje su nam poslali naši najmiliji.

Živio nam Božić! :)

Želim vam čestit Božić!


A za kraj dva mala bisera :)

1)

Draga me nazove i veli ko grom iz vedra neba:

"Želim da si i mi poklanjamo poklone za Božić, kao i svi normalni ljudi!"
"Ali, ti si svoj poklon već dobila a ja ništa ne želim niti trebam...uostalom, nemaš para!"
"Posudit ću, samo da ti kupim nešto za Božić!"
"Nemoj!"
"Hoću da naša djeca jednom dobivaju poklone za Božić kao i sva normalna djeca!"
"Ali ti ne želiš djecu!"
"Da, ne želim djecu, ali želim da, ako ćemo imati djecu, da ona imaju tradiciju dobivanja poklona za Božić!"

Slatko sam se nasmijao :)

"Lako ćemo napraviti tradiciju ako ćemo imati djecu. Otić ćemo u šoping i kupiti im nešto i djeca pojma neće imati jesmo li im kupili poklone zbog tradicije ili smo im tada poklon kupili prvi put!"
"Dobro!" reče Draga :D


2)

'Šopingiram' gradom sa jednom dragom frendicom, ona u dugovima ali kupuje vrijedne poklone ko mahnita.
"Nezanimljiv si i neinventivan!" veli mi frendica - "Nikako da te ponese šoping groznica, idemo samo tamo kamo ja predložim!"
"Pa odmah sam ti rekao da neću ništa kupovati ni sebi ni drugima! Kupio sam dvije kuće ove godine i sad nemam para!"
"To što nemaš para - to ti nije nikakvo opravdanje!" reče ona!


:D




Post je objavljen 25.12.2005. u 16:21 sati.