Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gogame

Marketing

Jedan onak iz glave (jednostavan – valjda) Go-problem 79.

Petak je vrijeme za novi go-problem. Vadim papire s problemima i vidi čuda. Nema onih na kojima su novi problemi iz zbirke. Što sada. Da tražim po internetu. Ma nema da nema problema. Ima da ga rodim, ako nikako drugačije.
Vrtim po glavi, ali nekako najviše su to neka negativna razmišljanja o sebi. Kako malo treba da krenem nizbrdo. Nisam bez iskustva za takove slučajeve. Mladene, prekidaj s tim filmom. Ono što mislim o sebi mopžda i stoji kao niz mogućih rečenica, ali vrijednost im je ništavna. Možda jedino kao spoznaja da sam nešto pogriješio, ali to sam primjetio čim nisam našao trežene papire. Treba vidjeti što se može i to trezvene i smirene glave.
Biti će problem. Pa tolike sam provertio glavom,a ima i onih učeničkih, koji se često pojavljuju u igri. Sine mi odmah jedan karakterističan slučaj. Malo jači igrači to znaju, ali je zanimljivo velikoj večini početnika.
Pogledajte slikicu uz post. Bijeli je na potezu. Pitanje je kako će uhvatiti tri crna kamenčića na J10-K10-L10? Ajmo. Rješenje će biti u utorak zbog blagdana. Kada ga vidite upamtite taj slučaj rješavanja. Ako ćete igrati go, često ćete se s tim susretati.
Problem sam, eto, pripremio i to bez nekih problema, a zamalo da ne nestadoh u stampedu mojih skoro bezvrijednih negativnih misli o sebi. Takve misli često se pokušavaju rađati tijekom partije, kada je igram. Vrijedno je prepoznati ih i suprostaviti im se. To preporučam svim go-igračima, a i onima koji to nisu. Zašto uništavati sebe kao kreatora? Energiju treba skoncentrirati, ali ne na negativnom planu, već konstruktivnom, a vrijednosti treba čuvati i razvijati. Kaj sam pametan, a kada mi se u partiji desi moja glupost, kako sam ljut na sebe. Ipak još se mogu mijenjati, a u poslijednje vrijeme mi se nešto takovo i dešava. Onima koji me dobro znaju obećajem, da ključevi više neće letjeti. Obvezujem se! A nemojte se ni vi ljutiti na sebe. OK? Samo treba tražiti ispravnije i bolje rješenje.
Sutra, iako je Badnjak, ćemo imati naš 1. Zimski vikend-turnir u Velikoj Gorici. Sve je kao i obično. Igra se u Centru u Zagrebačkoj 90, sa početkom malo nakon 10 sati. Pristup je besplatan. Ajmo curice, ajmo dječaci. Godine nisu važne!
Pripremio bl. Muradenu


Post je objavljen 23.12.2005. u 14:43 sati.