Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gogame

Marketing

15. turnir go-sekcije 'Centra za odgoj i obrazovanje Velika Gorica' – 22. 12. 2005.

Trojka me čekala skroz na ulazu u dvorište Centra uz glavnu cestu. Filip uzima vrečicu sa kamenčićima i ode naprijed. Sam se odredio tome poslu. Pravi je primjer skromnosti i radišnosti.
Filip priprema garniture, a ja tablicu za igru. Tu je i teta Marina. Razgovara s djecom. Nekako nas je manje nego inače, a i mirnije je. Vjerojatno je to predblagdanski ugođaj. Misli su mnogima u pripremi nadolazećeg Božića.
Prilazi mi Filip i pomalo zbunjeno zamuckujući pruža mi kuvertu i govori: 'Gospon Mladen ovo je za Vas.' Na kuverti piše 'SRETAN BOŽIĆ I NOVA GODINA' i rukom dopisano 'ŽELI TI FILIP G.' Hvala ti Filipe i tebi sve najbolje i svima tvojima. Vadim kalendar, a on mi na slici kalendara pokazuje: 'Ovo ovdje sam ja. Vidjeh tamo ljude na mostiću i sitne glave.
Pogledajmo što smo danas uradili. Igralo se, kao i uvjek ovdje, atari-go na pločama 9x9 švicarskim sistemom.

Adil Karupović 22. kyu, 11 bodova i sos 39
1. Predrag Nišević 7. interma kategorija, 8 bodova i sos 45
2. Jakov Sudar 7. interma kategorija, 8 bodova i sos 36
Ivica Sever 25. kyu, 8 bodova i sos 30
3. Jasmin Zendeli 4. interma kategorija, 7 bodova i sos 36
4. Marina Šimag 7. interma kategorija, 6 bodova i sos 29
5. Ana Pavleković 7. interma kategorija, 5 bodova i sos 31
Filip Galeković 25. kyu, 5 bodova i sos 29
6. Tomislav Gegeš 3. interma kategorija, 4 boda i sos 28
7. Monika Riđanec 25. kyu, 4 boda i sos 26
8. Damir Horvat 2. interma kategorija, 2 boda i sos 41
Nove kategorije: 5. interna kategorija: Jasmin Zendeli
Adil je i ovaj puta odradio turnir prvim mjestom, ali on je van konkurencije. Iznenadio ga mali Damir u prvom kolu. Zarobio mu dva kamenčića. Taj Damir koji se igra bez nekih većih namjera prema pobjedama. Jednostavno mu zarobio i uzeo bod i to jedini Adilu na ovom turniru. Što ti se to Damire dogodilo? Puknul si Adila. Bravo! Ti samo jake, ha?
Predrag, Jakov i Ivica su sa tri boda zaostatka za Adilom na slijedeća tri mjesta. Predrag je drugi na turniru, a najbolji od štičenika Centra. Dobro napreduje. Bistar je to mladić. Jakov je iza Predraga sa nešto slabijim sos-bodovima, što znači da je drugi u Centru. Četvrto mjesto na turniru je Ivičino. Danas prvi puta igra uz zadatak od sedam zarobljenih. Od prošle subote je 25. kyu.
Treći u Centru je Jasmin. Veliko je njegovo veselje, jer dobio je diplomu. Bila je plava, ali njemu najljepša, jer mu je jedina. Bravo i tebi Jasmine!
Marina i Ana su došle tek na drugo kolo. Tek jedna je diobila dva boda bez borbe za prvo kolo kao neparni natjecatelj. Birale su to na: 'Par, nepar, bim, bam, bus.'. Te bodove je dobila Ana. U petom kolu su negdje nestale i pojavile se kada se igralo već šesto. Njihovim izostankom nisu birane za zadnje kolo. Na taj način Marina, koja inače osvaja vrhove tablica, sada pada tek na šesto mjesto, a Ana je sedma.
Filip se trudio, ali je proradio jače tek pred kraj. Tomi Gegeš se ljutio što mu se drugi smiju. Desi se to pokoji puta, ali on to vidi nešto uvećano. Svi mi većinom uveličavamo ono što nam drugi nisu dobro uradili, a često dobro drugih previdimo. Tomi je inače jedan od najvjernijih Dinamovih navijača. Uz njega je stalno dinamov šal. Ovaj puta ga je vezao oko struka. Podsjetim li ga na to odmah krene: 'Dinamo, Dinamo ......'.
Monika je malo kasnije stigla, ali dobro krenula da bi prema kraju počela gubiti i padati na tablici. Nije bog toga bila tužna. Ipak je ovo samo igra.
Damir je nakon pobjede protiv Adila u prvom kolu, pobjedio i Tomija u jednoj partiji.. Bilo je to sve od pobjeđivanja danas, a ja mislio da je ozbiljno krenuo. Skoro stalno nasmijan iode iz partije u partiju i lijepo se igra. Nije bitno jeli izgubio, ali ga ipak pobjede više vesele.
A sada zimski praznici. Djeca odlaze roditeljima ili udomiteljima. Ovdje u Centru ćemo igrati svake subote naše vikend-turnire, a na go-sekciji Centra smo ovdje opet u četvrtak 19. siječnja u 19 sati.
Prije dva dana sam dobio poštom čestitku, koju možete vidjeti ovdje

Image Hosted by ImageShack.us

Svima blagoslovljen Božić, sretna Nova 2006. te veseli i bezbrižni praznici, pa se vidimo.
bl.Muradenu

Post je objavljen 23.12.2005. u 13:51 sati.