Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/ekologija

Marketing

Urbana ekologija

Kao što se antropološki pobijaju vjera i razum, tako isto i grad i ekologija. Vjerujem kako je svima jasno kako u gradu život nije zdrav, ili je barem na selu zdraviji. Iako, nije i ne mora biti nužno tako. Baš sam neki dan naletio na udrugu urbane ekologije koja pretvara gradove u zdrava prebivališta.

Urban Ecology udruga je osnovana 1975. od strane arhitekata koji vjeruju da gradovi trebaju služiti i ljudima i prirodi. Od samog početka, Urbana ekologija radi planiranja gradova, bavi se ekologijom i sudjeluje u osmišljavanju i gradnji zdravijih gradova. Njihova misija je ozbiljna. Žele stvoriti susjedstva koja će biti zdrava za život. Evo i Link za više informacija.

No i izvan udruge, tj. pogotovo izvan, odnosno u našoj sredini, jer nema šanse da takve udruge u skoroj budućnosti nešto pokrenu kod nas, zašto ne bismo sami u svom gradu živjeli zdravo i ekološki. Neću davati nikakve propovjedi niti zapovijedi već želim samo baciti bubu u uši za sve da, osim za ljude, brinu i za prirodu jer i tako opet brinu za sebe.



Post je objavljen 25.12.2005. u 12:00 sati.