Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/peratovic

Marketing

Ante Gotovina i famiglia Perković


Jedne vruće rujanske noći na Kanarima, general Gotovina poželio je javiti se Dunji, pa je s mobitela strane državljanke, pretpostavlja se bliske obitelji, kratko nazvao suprugu.

Davor Ivanković, Petar Grubišić, Večernji list, 21.12.2005.


Vidim da se 45 lines čita, čim je Večernji list u igru oko Ante Gotovine prvi put uveo žensku osobu koja je s njim bila na Kanarima. Istina, na ovom je blogu neki dan pisalo da je ženska osoba s njim bila u trenutku uhićenja (odnosno baš u tom trenutku se nalazila na WC-u, pa nije uhićena već je iste večeri stigla nazvati Gotovine prijatelj u Zagreb i javiti im što se dogodilo).

Večernjakovci tvrde da je riječ o stranoj državljanki, prijateljici obitelji Gotovina, da bi se izbjegle sumnje kako je riječ o ženskoj osobi s kojom je, odbjegli general moguće, bio intimno povezan. Moji izvori ne isključuju mogućnost da ta osoba ima i strano državljanstvo, ali ni varijantu da je porijeklom Hrvatica.

Vuk Đuričić u Slobodnoj Dalmaciji piše da je Gotovinin laptop na proučavanju u Haagu, pa postoji mogućnost da ICTY zatraži procesuiranje Gotovinih pomagaća kojim bi se u trag moglo uči preko prijenosnog računala. Đuričić piše i o najmanje četiri lažne putovnice kojima se Gotovina koristio u bijegu. Očito je da su verzije o Gotovininom uhićenju koje su preko domaćih medija širene iz ureda ravnatelja POA-e Tomislava Karamarka, počele puštati vodu pred činjenicom da Carla Del Ponte može prouzročiti još puno glavobolje hrvatskim vlastima svojim otkrićima o tome gdje je uhićenik boravio i tko mu je pomagao do trenutka kada su Ivo Sanader, Mladen Bajić, Tomislav Karamarko i Stjepan Mesić počeli surađivati s Haagom.

U istim novinama, Jasna Babić nastavlja tragom tvrdnji Ive Pukanića da je Mladen Bajić u srpnju ove godine ponudio Gotovini preko odvjetnika da se preda kako bi se mogao braniti sa slobode. Dobro joj je to poslužilo da abolira Hrvoja Petrača od mogućnosti da je on odgovoran za Gotovinino uhićenje, jer su grčki mediji špekulirali da je presretnut razgovor Gotovina-Petrač.

Gordan Malić preko priče o Gotovini želi ukazati na probleme u kojima se nalazi obitelj Josipa Perkovića.
Navodno je netko zločest dao oglas kako mijenja stan na Pantovčaku za stan u Beogradu, a na oglašenom mobitelu javlja se ženski glas s telefonske sekretarice koji daje naputak zainteresiranima da su dobili Dragicu Perković te da trebaju nazvati drugi broj ako žele razgovarati s njenim mužem Josipom. Po Gordanu Maliću, to je ozbiljni napad na familiju Perković , obzirom da se Saši Perkoviću pripisuje sudjelovanje u uhićenju Ante Gotovine, a da sin šefa Udbe i savjetnik Predsjednika za nacionalnu sigurnost stanuje s roditeljima u oglašenom stanu.

Ako je istina da se netko poigrao s oglašavanjem Perkovićeva stana, meni se ne čini da je riječ o ičem drugom što se svakodnevno ne događa i običnim građanima. Neobično mi je da Malić piše kako Saša Perković živi s roditeljima na Pantovčaku kad je još do nedavno živio odvojeno od njih, u susjedstvu Vladimira Šeksa na općini Medveščak.

Da bi podupro tvrdnju kako je Saša Perković sudjelovao u pronalaženju Ante Gotovine (i Hrvoja Petrača) Gordan Malić citira i jedan moj tekst iz Vjesnika iz 2004. u kom se kaže da je mlađi Perković u svojstvu pomoćnika ravnatelja OA-e boravio u Grčkoj gdje je imao i manji prometni udes. Naravno, Malić ne citira u potpunosti moj tekst jer sam ja napisao da se sumnja kako je Saša Perković bio u jatačkoj misiji kod Hrvoja Petrača.

Malić piše da sa Perkovićem starijim ni njemačka ni hrvatska policija još nisu obavile razgovor na temu ubojstva Stjepana Đurekovića, kao da je to u ovoj fazi postupka uopće bitno. A bitno, da je njemački državni odvjetnik podignuo optužnicu protiv Krunoslava Pratesa, navodnog Perkovićevog suradnika u akciji Đureković, te da u toj optužnici piše da se protiv Perkovića vodi druga istraga. Dakle, kad ta optužnica bude objavljena i ako bude ustupljena Hrvatskoj policija će s Josipom Perkovićem moći razgovarati.

P.S. Čestit Božić!

Štovana publiko, ako vam se ovih dana ne budem javljao to znači da se ugodno božićno provodim što i vama od svega srca želim!



Post je objavljen 21.12.2005. u 18:51 sati.