Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/jolly

Marketing

Predbožićni ugođaj 2

U mom novom domu, iliti mužić i ja ( i božić):
Prošle godine smo se skućili i ovo nam je drugi Božić u našem novom domu. Napokon imam Božić kakav želim. U ovo predbožićno vrijeme u našem domu se ni ne primijeti da će skoro božić. Nema kojekakvih kičastih ukrasa i piceboci, to je sve smeće za mene. Mrzim ukrase iliti stvari koje ničemu ne služe. Imam samo vjenčić na vratima i bor ne okićeni na sred dnevne sobe. I , da , mama mi je neki dan uvalila pšenicu. U nedjelju mi se kitio bor, al sam se nekako suzdržala, pa što ćemo raditi na badnjak.
Prošli badnjak u novosueljenom stanu nismo imali ni kuglice, pa smo u Pev'cu potrošili 900 kn samo na bor i božićni nakit. Al sam zato imala (,a imat ću i ove godine) PREEEEKRASAN BOR. Bor smo kupili umjetni. Bio je skup, al je jako lijep. Ima male prirodne češere na granama, pa kad „razmotavamo“ grane na našem umjetnom boru ulijepimo se u pravu prirodnu smolu. Znači, imamo poluprirodni bor. Svi koji nikada nisu imali umjetni bor, zamjeraju mu što nema mirisa bora. Glupost, kod roditelja sam uvijek imala prirodni, i ne sjećam se baš mirisa bora. Al' zato otpalih iglica itekako. A da mi se iglice osipaju dok nosim bor s četvrtog kata, nema šanse!!!! Živio umjetni bor (, a i čuvamo prirodu) !!!.
Prošli badnjak sam sama kitila bor, mužić je spavao. Mogu reći da sam se pravo naradila. Ove godine se neće izvući. Osim kićenja bora za badnjak nemamo nikakvih drugih obaveza. Na večeru idemo kod mojih. Badnja večera kod mojih je posebna tradicija (post iza), ali od kada imaju zeta za stolom ne rade više scene.

Merry Christmas!!!


Post je objavljen 21.12.2005. u 11:38 sati.