Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gogame

Marketing

12. turnir ove školske godine u O.Š. 'N.Hribara' Velika Gorica – 20. 12. 2005.

Predbožični tjedan je ujedno i predpraznični. Već slijedeći tjedan će biti školski zimski praznici. Nama, koji vodimo go-sekcije po školama, je to vrijeme kada iste neće raditi. Na sekcijama pozivamo učenike na subotnja druženja u Centru.
Po dolasku u školu vidim da je učionica 3.a razreda, u kojoj smo svaki drugi tjedan, prazna. Ulazim i počinje raspremanje za rad. Tu su i dvije djevojčice kojih se po izgledu sjećam. Pitam ih da li će ostati na gou, a one meni potvrdno. Velim jednoj od njih: 'Ti si bila na početku školske godine, ali neznam kako se zoveš.' Bila je to Mirema. Napominje mi da je skoro sve zaboravila i da bi htjela prvo samnom malo igrati, da se prisjeti. Pristajem. Gledam ovu drugu. Nije je bilo ove školske godine na gou, ali mi se čini jako poznatom. Tamo negdje je nalazim, u ono vrijeme prije oko dvije godine. 'Igrala si već, jelda?', pitam je, a ona onako uz osmjeh, kao da ja nešto ne kužim: 'Da.' Prihvatim to i ne kopam dalje. Valjda ću se prisjetiti ili skužiti.
Pripremam upise u turnirsku tablicu za danas i dolazim do nje. Ona onako: 'Jelena Štimac', a ja ko iz topa: 'Isuse, Jele, što si narasla. Pa nisam te prepoznao.' Dolazila je ona redovno na go sa starijom sekom prije dvije godine. Vidjeli smo tada Zvonac i ja da je bila talentirana, ali nekako sve to ode svojim putevima. Evo je s prijateljicom danas ovdje.
Stjepan mi onako u povjerenju veli da skoro nije smio ići na go. Kaže: 'Čitali su mi doma ono na internetu kaj smo Lovro i ja delali.' Veli da bu danas dobar. Sad si ja mislim: 'Bože moj, zamalo da ne izgubimo najboljeg igrača.' No, nije problem, jer roditelji su to super izveli. Treba Štefeku reči da se ne naterava. A kad se svega setim, je on stalno bil izazvan. Konačno su to djeca puna energije i nije im lako tolike sate provoditi u školi na nekim aktivnostima gdje trebaju biti mirni. Njima je to za puknuti, a neki malo i popucaju. Razmem ja to i bila bi stvarno šteta, da netko zbog toga mora prekinuti s goom. Ja to sve napišem u blog, pa nek se vidi. Sve je to ipak lijepo. Čak bi bilo lijepo, da se i poneki roditelji pridruže igrom. Igramo se i Zvonac i ja, a odrasli smo.
Pogledajmo što se sve zbivalo kroz turnirsku tablicu. Igralo se go na 13x13 i atari go na 9x9. Go su igrali međusobno 5. interne i jači, a ostali slabiji sve atari-go prema kategorijama.

1. Stjepan Švigir 22. kyu, 13 bodova i sos 54
2. Lovro Blagaić 25. kyu, 12 bodova i sos 56
3. Marko Grdenić 5. interna kategorija, 10 bodova i sos 56
4. Matija Pukanić 4. interna kategorija, 9 bodova i sos 68
5. Marko Pukanić 4. interna kategorija, 4 boda i sos 79
6. Jelena Štimac 5. interna kategorija, 4 boda i sos 33
7. Mirema Fetaj 1. interna kategorija, 4 boda i sos 30
Nove kategorije: 5. interna kategorija: Matija Pukanić
Prvi školski sat je krenulo sedmero. Bila mi je namjera odigrati svak sa svakim, ali se nije stiglo do kraja prvoga sata. Nakon odigranih pet kola su Mirema i Jelena morale otići. U drugi sat krećemo na novi turnir svak sa svakim od ostale petorke. Ni to nije stiglo do kraja. Da bi se sve to osmislilo u jedno natjecanje, spajam rezultate u jedan turnir, koji je igran po nekoj vrsti švicarca. Desilo se tako da su neki imali dva puta situaciju bez protivnika, a neki ni jednom. Nije idealno,a li se ipak igralo, a to je bitno. Nitko nije protuslovio, a vidim da nema niti nezadovoljnih.
Stjepan ponovo ima najbolji uspjeh. Jedan bod mu je uzeo Marko Grdenić, a čak dva Matija Pukanić. Lovro je uz Stjepana. Njih dva skoro redovno odnose prva dva mjesta. Marko Grdenić postaje standardno do vodećih, a Matija napreduje u jaču 5. internu. Marko Pukanić igra prebrzo i često bez razmišljanja stavlja kamenčiće. Igrajući tako često se nađe u čudu kada mu protivnik zarobi kamenčiće.
Nastavljamo ovdje poslije zimskih praznika u utorak 17. siječnja, a do tada očekujemo škvadru u Centru na vikend-turnirima subotama u 10:30.
Izvjestio bl. Muradenu

Post je objavljen 21.12.2005. u 10:21 sati.