Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/t00nkec

Marketing

V A M P I R I I BAL VAMPIRA

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

U velikoj su zabludi oni koji vjeruju da vampiri ne postoje. Malokrvniji nego ikad i stvarniji nego mi kojima je lakse zivjeti, vampiri su tu, medu nama. tesko ih mozete sresti danju – danju vampiri, svi k'o jedan, leze u mrtvackim sanducima i sanjaju nasu naivnu krv. Danju vampiri ljencare, kuju podle planove i smisljaju specijalne strategije uz pomoc kojih ce, ako im se posreci, zemlja biti natopljena krvlju onih koji su ignorirali njihovo postojanje.
Svaki covjek moze postati vampir, ali to nije razlog da budete potpuno nepovjerljivi i da sumnjate bas u svakog covjeka. Takva sumnja vas vremenom moze pretvoriti u vampira. Nema teze borbe na zemlji od borbe ljudi s vampirima.
Vampiri su lijencine. Oni nisu spremni raditi i zivjeti od svoga rada. Vampir lezi potrbuske u mrtvackom sanduku sve dok mu traju zalihe krvi koje je opljackao od onih organizama koji su u velikoj muci tu krv proizveli. Kad ustane iz svog kovcega, stane pred ogledalo i vidi da je blijed, vampir istog trenutka pocinje sijati sumnju po svijetu – sumnju u kojoj ce eventualno dobiti priliku da se napije ljudske krvi.
Krajnji cilj svakog vampira je da isprovocira Bal vampira. Bal vampira je najveći dogadaj u vampirskom svijetu, a kod nas se odrzi barem svakih pedeset godina. U vrijeme ovog krvavog bala, svaki vampir ustaje iz svog sanduka i krece u potragu za ljudskom krvlju. U toj atmosferi vampiri postaju hiperaktivni.U zoru, nakon Bala vampira, na prostorima na kojima se obiljezava ovaj praznik ostaju zauvijek lezati raskomadana blijeda i isisana ljudska tijela. Konacni ceh ovakvog lumpovanja, u pauzi do sljedeceg Bala vampira, u znoju lica svoga placaju ispijeni i trajno obogaljeni ljudi.
Vampiri se uglavnom bude u proljece, pretvaraju se u vukodlake kad suma ozeleni. Ovih dana sve je neodoljivo podsjecalo na vrijeme pred posljednji Bal vampira, iz 1992. godine.
P.S.: Vampir se trajno moze unistiti glogovim kolcem. Vrh kolca mora biti napravljen od stotinu najostrijih, najplemenitijih i najtrijeznijih ljudskih umova. Ali, ovom napravom treba rukovati krajnje pazljivo, jer ako prilikom unistavanja vampira podlegnete strastima, ako osjetite mrznju prema vampiru ili, pak, ako cin unistavanja vampira u vama proizvede srecu, znajte da se izlazete ozbiljnom riziku da i sami postanete vampir.


Post je objavljen 20.12.2005. u 15:42 sati.